Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Majnovics: ”Semmihez nem fogható érzés az, ha az országodért küzdhetsz!”

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk szenzációs győzelmet aratott U17-es válogatottunk a Horvátországban zajló  korosztályos Európa-bajnokságon a torna egyik favoritja Franciaország ellen. A mérkőzést követően a csapat játékosait kérdeztünk a szenzációs siker után. A mérkőzésen remek védéseket bemutató Ásványi Balázs a harmadik gól szerzője Bencze Márk és a két asszisztot jegyző Majnovics Martin is nyilatkozott oldalunknak.

2465028_w2

Szenzációs teljesítménnyel sokkolta Európát a magyar válogatott a korosztályos U17-es Európa-bajnokság nyitónapján, miután 3-2-re verték a mieink Franciaországot. A harmadik találatot jegyző Bencze Márkot kérdeztük a mérkőzésről.

„ Egy jó egyéni kvalitásokkal rendelkező francia válogatott ellen játszottunk, de szerintem a különbség a két csapat között az volt, hogy mi nagyon egységesen játszottunk es tényleg egymásért nem pedig egyénekként. A gólómnak nagyon örülök, boldog voltam hogy betaláltam főleg egy ilyen meccsen, de a legfontosabb az hogy a csapat nyert. Szombaton a skótok ellen fogunk játszani ahová már ma elkezdtük a regenerációt. Büszke vagyok a csapatra és arra hogy egy ilyen fantasztikus társaságnak lehetek a tagja.” – nyilatkozta Bencze Márk a FociClub.hu-nak.

A csapat hálóőre Ásványi Balázs remek védésekkel járult hozzá csapata szenzációs győzelméhez. A Puskás Akadémia korosztályos csapatának hálóőre a így értékelte a franciák elleni mérkőzést:

„A meccs előtt egyértelműen nem számítottunk esélyesnek, de mi ennek ellenére hittünk magunkban a vegsőkig. Tudtuk, hogy a meccs első 15 perce nagyon nehéz lesz, de ha azt kibekkeljük akkor bármi előfordulhat. Sajnos a félidő végén kaptunk egy gólt, de erre szerencsére a nagy akaraterőnknek köszönhetően egyből tudtunk válaszolni. Ennek is meg persze ”Zolibának” is köszönhetően már úgy jöttünk ki a második felidőre, hogy itt nekünk ma nyernünk kell! Szerencsére sikerült is megnyernünk a mérkőzést.” – értékelte a franciák elleni mérkőzést a magyar válogatott hálóőre Ásványi Balázs.

A franciák elleni siker egyik kulcsfigurája a két asszisztot is jegyző Majnovics Martin volt, aki kétszer is kihagyhatatlan helyzetbe hozta Csoboth Kevint.

„Köszönöm a gratulációt az egész csapat nevében! Egy nagyon jó francia csapat ellen kellett játszanunk, melynek kerete kiváló játékosokból áll. Úgy vélem, fel tudtuk venni velük a versenyt, nem játszottunk alárendelt szerepet. A csapategységünknek és mentális felkészültségünknek köszönhettük a sikert, így jó pozícióból várhatjuk a következő mérkőzést. Saját teljesítményemre kitérve, nem lehetek maximálisan elégedett, hiszen az első kapott gólunk részben nekem köszönhető. Ugyanakkor tudtam azt is, hogy a kemény munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye. Szerencsére hamar tudtunk válaszolni. Külön öröm számomra, hogy a támadásokat is tudtam segíteni, melyet csapattársaim góllal háláltak meg. A győzelem ellenére nem dőlhetünk hátra, folytatnunk kell az elkezdett munkát. Semmihez nem fogható érzés az, ha az országodért küzdhetsz, és a továbbiakban is azon fogok dolgozni, öregbítsem országom hírnevét.” – nyilatkozta oldalunknak a franciák ellen két gólpasszt jegyző Majnovics Martin.

A magyar válogatott szombaton 16.00 órakor a zágrábi Lucko-stadionban lép pályára a szintén három ponttal álló skótok ellen. A mérkőzésről természetesen a FociClub.hu is beszámol majd.

Képek: uefa.com

O.G.