Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ex-liverpooli középpályással erősített a Vasas kupaellenfele

RealMadridvLiverpoolUEFAChampion-15Edzőmérkőzést játszott a Vasassal, majd rá egy napra összesorsolták egymással a két csapatot az Európa-ligában. A szóban forgó klub az a Beitar Jeruzsálem, mely Magyarországon edzőtáborozik, tegnap pedig 1:0-ás vereséget szenvedett a Ferencváros ellenében. Az izraeli klub komoly célokat szövöget, ezt pedig mi sem jelzi jobban, mint Yossi Benayoun szerződtetése.

Az immáron 37 esztendős középpályás a Maccabi Tel Aviv csapatától szerződik a Beitar Jeruzsálemhez. Noha a transzfert hivatalosan még nem jelentette be egyik klub sem, a játékos az izraeli sajtónak már megerősítette a klubváltást – “Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy ahhoz a csapathoz kerülök, amelynek mindig is szurkoltam, és hogy gyerekkori hősöm, Eli Ohana keze alatt dolgozhatok. Alig várom már, hogy a Beitar drukkerei előtt futballozzak.”

A 96-szoros izraeli válogatott labdarúgó még 2002-ben állt légiósnak, a spanyol Racing Santander színeiben pedig 101 tétmeccsen lépett pályára, eztán pedig elvitte őt a West Ham United, ezzel megkezdve egy közel egy évtizedig tartó Premier League érát. Két szezon után a Liverpool valamivel több mint 7 millió euró ellenében leigazolta, s az ezt követő három szezon volt profi pályafutásának legjobb és legaktívabb időszaka. A vörösök mezében 134 mérkőzésen lépett pályára, majd hozott egy rossz döntést, elfogadta a Chelsea ajánlatát. Az Anfielden nem tudott meghatározó tényező lenni,  így kétszer is kölcsönadták városon belül, előbb az Arsenal, majd korábbi csapata a West Ham United  foglalkoztatta újra. Mindezek után még a QPR látta benne a lehetőséget, de a felek együttműködése nem volt hosszútávú. Légiós korszakát 2014-ben zárta az akkor már a harmincas éveit taposó korábbi kiválóság. Előbb a Maccabi Haifa, majd a Maccabi Tel Aviv mezét öltötte magára, most pedig jöhet pályafutása könnyen lehet, hogy utolsó állomáshelye a Beitar. 

A Vasas ellenfele egy veterán, de nagyon rutinos labdarúgóval erősödik, aki sok borsot törhet a magyar klub játékosainak orra alá.