Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Mennyben az Évian, pokolban a párizsiak – Videó!

A keddi meccsek után, a tegnapi este folyamán került sor a maradék két negyeddöntős összecsapásra, a francia kupa, azaz a Coupe de France keretein belül. Kedden már bejutott a legjobb négy közé, kisebb meglepetésre jegyezzük meg, a Lorient, és a Trosey gárdája. Most pedig tekintsük át a szerdai két eredményt!

ÉvianParis Saint-Germain 1-1 (tizenegyesekkel 4-1)
Gólszerzők: Khelifa (43. perc), illetve Pastore (8.)
Óriási meglepetés! Bár a találkozó eleje még az elvárásoknak megfelelően indult, a párizsiak számára, hiszen az argentin Javier Pastore csodálatosan látványos góljával már a 8. percben egygólos előnyre tettek szert. A vendégek legnagyobb meglepetésére azonban a 43. percben egyenlíteni tudott, egy nehézkesen begyötört Saber Khelifa találattal, az Évian. A második félidőben, illetve a ráadásban már hiába nyomott a szinte a legjobb csapatával felálló Ancelotti-gárda, az eredmény már nem változott. A tizenegyes párbaj során az Évian négy rúgója nem hibázott, ám a Paris-tól csak Lavezzi tudta értékesíteni a próbálkozását, Ibrahimovic, és Thiago silva hibázott.
A hatalmas meglepetésre továbblépő Évian az elődöntőben a Lorient együttesét fogadja, május 7-én.

Lens Girondins Bordeaux 2-3
Gólszerzők: Carasso (11. perc, öngól), Bergdich (90+2.), illetve Sertic (59.), Diabaté (81., 85.)
Remek mérkőzésen van túl, a szebb napokat is látott, másodosztályú Lens gárdája, illetve az idei bajnokságban csak mellékszereplő Bordeaux. Ugyan még az első játékrészben vezetéshez juthatott a vendéglátó RCL, a borvárosiak kapusának, Cédric Carasso-nak az öngólja révén, a 85. percre már 1-3 állt a kijelzőn. A látogatók főleg a hajrát nyomták meg, a 80. perc után Cheick Diabaté kétszer is be tudott találni, így az összesen lőtt, tegnap esti három gól már nagyon bíztatónak is tekinthető, az egyébként meglehetősen gólszegény bordeaux-i idényben.
A pár perces ráadást már csak izgalmassá tudta tenni a Lens, hiszen a 91. minutumban még betalált, a marokkói válogatott középpályása, Zakarya Bergdich.
A végül továbbjutó vendégek, a Troyes együttesével küzdhetnek meg a döntőért, amely párharcnak már most nagyobb esélyese a Bordeaux, sőt a másik két elődöntős együttesnél is jóval komolyabb kerettel rendelkeznek, így a végső sikerig kikövezett út vezethet Plasil-ék számára.

Pastore szemet gyönyörködtető gólja, és a párbaj:

Balogh József