Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Stuttgart lesz a másik finalista a Német Kupa döntőjében – Videó

Szerda este Stuttgartban, a Mercedes Benz Arénában rendezték a Német Kupa másik elődöntőjét, amely egy jó iramú találkozót és hazai győzelmet hozott, ezzel eldőlt, hogy Bayern München – Stuttgart döntőt rendeznek június elsején Berlinben.

Mindkét csapat azzal a tudattal vágott neki a találkozónak, hogy amennyiben győz és bejut a kupa döntőjébe, már biztos Európa Liga szereplőnek vallhatja magát a következő szezonban. A hazaiaknak ez volt az utolsó esélyük, hogy kijussanak a nemzetközi porondra, míg a Freiburg még harcban áll akár a Bajnokok Ligájáért is. Ez volt egyébként az első alkalom, hogy a vendégek a legjobb négy közé jutottak a kupában, és ha már ott voltak, akkor igyekeztek mindent megtenni a döntőbe jutás érdekében.

A hangulat azonban az elején megfogta a Freiburg játékosait, az ötödik percben már akár két góllal is vezethettek volna a hazaiak, ám Harnik első két próbálkozásából nem született gól, pedig egyszer már csak a kapussal állt szemben. Tízpercnyi játékot követően egy baloldalon futó gyors támadás végén Traoré középre passzolt labdáját a menetrend szerint érkező Boka passzolta a kapuba, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. Négy perccel később azonban szó szerint a semmiből egyenlített a Freiburg a szezon végén távozó Rosenthal révén. A gyors gólváltást követően a találkozó színvonala nem esett, sőt mindkét csapat gólra törően játszott. A kezdeti megilletődöttséget követően magára találtak a vendégek is, mégis a svábok szerezték meg a vezetést Harnik révén, akinek fejese nyomán a labda a felsőlécről a gólvonalon túlra pattant. Egy jó iramú első félidő végén, mely során inkább a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, stuttgarti vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

Az iram a második félidőben sem hagyott alább, a hazaiak megpróbálták eldönteni a találkozót, Ibisevic a hazai védők hibáját azonban nem tudta kihasználni. Egy órányi játék után a vendégek középpályás helyett támadót küldtek pályára az egyenlítés reményében, a VfB át is adta a területet ellenfelének, a nyomás ellenére gólt azonban nem sikerült lőniük. Négy perccel a rendes játékidő lejárta előtt Harnik eldönthette volna a párharcot, Baumann kapus eszén viszont nem tudott túljárni. Az utolsó percekre így maradtak még izgalmak, az eredmény ellenben nem változott, döntőbe jutott a VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart – Freiburg 2:1 (2:1)
Stuttgart, Mercedes Benz Arena Vezette: Meyer

Stuttgart: Ulreich – Sakai, Niedermeier, Rüdiger, Molinaro – Gentner, Boka – Traoré (Okazaki, 87.), Harnik, Maxim (Holzhauser, 90.)- Ibisevic
Vezetőedző: Bruno Labbadia

Freiburg: Baumann – Mujdza, Krmas, Diagne, Sorg (Santini, 58.) – Schmid, Gintner, Schuster, Caligiuri (Makiadi, 84.) – Rosenthal, Kruse
Vezetőedző: Christian Streich

Gólszerző: Boka (9.), Harnik (29.) illetve Rosenthal (14.)
Sárga lap: Boka (21.), Niedermeier (57.), Molinaro (73.) illetve Mujdza (63.), Diagne (69.)


DFB Pokal – Stuttgart 2-1 Freiburg 17.4… by ourmatch

Móra Tamás