Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A 24. játéknappal folytatódik az NB I – beharangozó

Péntektől vasárnapig újabb forduló következik a magyar bajnokságban, amelyben a legnagyobb rangadót Miskolcon rendezik. Ezen kívül is lesznek érdekes mérkőzések, lássuk a programot.

2013. április 19. péntek

Siófok – MTK 17.00 (tv: Sport 1)

Siófokon nagy volt az öröm a hétközi Diósgyőr felett aratott győzelmet követően. Horváth Károly vezetőedző azt nyilatkozta, hogy náluk csak akkor jár prémium, ha a csapat nem kieső helyen áll, ám az elmúlt időszakban keményen dolgoztak, aminek a DVTK elleni siker lett a gyümölcse, így várhatnak a játékosok némi jutalmat. Ma újabb fontos találkozó vár rájuk, ahol ismételten nagy szükségük lenne minden pontra. A vendégek múlt héten hazai pályán szenvedtek egy gólos vereséget a Haladástól magyar pályán ritkán látható potya góllal. Garami mester szerint nehéz lesz ez a találkozó, egyrészt mert a hazaiak már az utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni, másrészt mert a sérültek miatt szűkös az MTK kerete. Ennek ellenére nyerni érkeznek a Balaton partjára, hiszen szeretnék megőrizni második helyüket a tabellán.

Újpest – Pécs 19.00 (tv: Duna)

A IV. kerületben két egyforma ponttal álló csapat méri majd össze erejét. Marc Leliévre a kecskeméti vereséget követően csalódott volt, most mindenképpen győzelmet vár csapatától, amihez nagyon kell koncentrálniuk a játékosoknak. Mint elmondta, a magyar bajnokságban nincs előre lefutott mérkőzés, a Pécs elleni találkozó is nagyon nehéz lesz, de reméli, az elmúlt meccsek balszerencsés sorozata végre megfordul. Lőrinc Emil csapata utolsó mérkőzését a mecseki hadjárat során végre győzelemmel zárta. A szakvezető véleménye szerint az Újpest otthon jó csapat, olyan játékosokkal, akik képesek eldönteni egy-egy meccset, ezért nehéz mérkőzésre számít.

2013. április 20. szombat

Honvéd – Kecskemét 14.00 (tv: Duna)

Két jó formában lévő csapat feszül egymásnak szombat délután. A fővárosi együttes hét közben egygólos győzelmet aratott a Ferencváros felett, így jó hangulatban készülnek a találkozóra. Mostani vendégük egyben mumusuk is, hiszen a bajnokságban még nem sikerült két vállra fektetniük egyszer sem a Kecskemét csapatát. Ha viszont a Fradi ellen mutatott elszántsággal és akarattal küzdenek majd, akkor végre megszerezhetik első győzelmüket ellenük és a három bajnoki pontot is a zsebükben tudhatják. Kecskeméten is nagy az öröm mostanság, hiszen a csapat végre győzni tudott Pápán, azt követően pedig három pontnak örülhettek az Újpest ellen is. Vaskó is visszatér a védelembe, így bizakodva várják a találkozót.

Eger – Kaposvár 16.00

Az utolsó helyezett csapat ismét Vácon fogadja soros ellenfelét, ahol minden bizonnyal ismét lesz gond a pálya talajával. Legutóbb Debrecenben szenvedtek háromgólos vereséget egy meglehetősen alacsony színvonalú találkozón, előtte viszont sikerült végre pontot szerezniük a 2013-as évben. Újabb nehéz összecsapás vár rájuk a kiszámíthatatlan Kaposvár ellen. Ha kizárólag az elmúlt meccsek tapasztalatai alapján kellene ítélkeznünk, akkor kaposvári győzelemnek kellene születnie, meglátjuk a pálya talaja mennyire lesz zavaró tényező.

Videoton – Paks 16.00 (tv: Sport 1)

A Vidinek minden pontra nagy szüksége van a dobogóért folytatott küzdelemben. Az elmúlt fordulókban Győrben és Miskolcon is pontokat veszítettek, ám így is csupán két pontra vannak a második helyezett MTK csapatától. Már csak azért is iparkodniuk kellene, mert jövő héten a Ferencváros elleni derbire kerül sor a fővárosban, így még a harmadik helyük is veszélyben lehet. A vendégek tavasszal csupán egyetlen vereséget szenvedtek, így veszélyes ellenfélnek számítanak. Vendégoldalon a találkozó egyértelmű esélyesének a hazai csapatot tartják, ám nem fognak feltartott kézzel pályára lépni.

Pápa – Győr 18.30 (tv: Sport M)

Pápán a langyos vízben evickélnek, ami azt jelenti, hogy a kiesés veszélye nem nagyon fenyegeti a csapatot, viszont előbbre jutási lehetőségük sem nagyon van. Soron következő találkozójukon sok nézőt várnak, a Debrecen után pedig szeretnék a győrieket is megfricskázni. Győrben sikeres Magyar Kupa találkozón vannak túl, előnnyel várják majd a Videoton csapatát. A bajnokságban is egyre közelebb kerülnek a bajnoki címhez, amelyet nagyon vár mindenki. A találkozó egyértelmű esélyese a vendég csapat.

2012. április 21. vasárnap

Diósgyőr – Ferencváros 16.30 (tv: M1)

A forduló rangadóját Miskolcon játsszák, ahol vélhetően telt ház előtt lépnek pályára a csapatok. A hazai ultrák továbbra sem teszik tiszteletüket a stadionban, kitartanak álláspontjuk mellett és tovább tiltakoznak az MLSZ intézkedései ellen. Mint mondták, nekik a csapat a fontos és nem az aktuális ellenfél, ezért nem lesznek jelen a Ferencváros ellen sem. Hét közben Szentes Lázár lemondása után Kovac Zoltán vette át a szezon végégig a csapat irányítását, aki tiszteli az ellenfelet, de nem tart tőlük. Kíváncsian várjuk, mire volt elég ez a néhány nap az új vezetőedzőnek. A Ferencváros csapata nagy lehetőséget szalasztott el hét közben, hiszen győzelmével a harmadik helyre léphetett volna előre. Most itt a lehetőség a javításra, Moniz mester csak három ponttal lenne elégedett a 90 perc végén.

Haladás – Debrecen 18.30 (tv: Sport 2)

A forduló záró találkozójára Szombathelyen kerül sor. A Hali múlt héten értékes három pontot szerzett az MTK otthonában, most egy nyíltsisakos, élvezetes találkozóra számítanak. A Debrecen gyengébb formáját mindenképpen megpróbálják kihasználni hazai közönség előtt. A Loki játékosaira jó hatással volt a siker az elmúlt időszak gyengébb eredményei után. A Hajdúságban úgy vélik, Szombathelyen minden csapat megszenved, így nem lesz könnyű dolguk nekik sem, ám szeretnének megfelelni az elvárásoknak.

Móra Tamás