Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai lehet Lewandowski utóda Dortmundban

Magyar fülnek szenzációs híreket hallani Németországból! A nyáron minden valószínűség szerint távozó lengyel Robert Lewandowski helyére ugyanis a sárga-feketék Szalai Ádámot nézték ki maguknak.

Mainzból úgy látszik könnyen vezet az út Dortmundba, hiszen nem először lenne rá példa, hogy egy játékos ezt az utat járja be. Hogy mást ne mondjuk, a jelenlegi edzőjük, Jürgen Klopp is hétévnyi szolgálat után tette meg a Mainz és Dortmund közötti közel 230 kilométeres távolságot. Most Hajnal Tamást követően újabb magyar játékos léphet rendszeresen pályára a Signal Iduna Parkban, ugyanis Szalai Ádám neve szerepel a csapat kívánságlistáján.

Információink szerint Szalai (akinek kivásárlási ára 8.5 millió euró) három játékosért és némi készpénzért cserébe kerülhetne új állomáshelyére. Ezek a játékosok még fiatal tehetségek, akik megfelelően illeszkednének a Mainz játékos politikájába, ugyanis előszeretettel vesznek kölcsön vagy igazolnak le végleg még fiatal, az utánpótlás válogatottakban is szóhoz jutó tehetségeket, vagy a nagycsapatoknál körön kívül kerülő játékosokat. Ez a három fiatal ebben az esetben Julian Koch, Daniel Ginczek, valamint Jonas Hofmann lenne. Szalai ebben a szezonban 13 találatnál jár, így nem meglepő az iránta tanúsított érdeklődés. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, a jövőben igyekszünk mindenről informálni olvasóinkat.

Móra Tamás