Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb bravúrt ért el a Siófok – videóval

A hétközi Diósgyőr elleni siker után ezúttal az MTK volt a siófoki áldozat. Tímár Krisztián feje ért három pontot a Balaton partján, ezzel a sikerrel már csak 7 pontra vannak a bennmaradást érő 14. helytől Horváth Károly játékosai.

A meleg rányomhatta bélyegét a találkozó elejére, mert elég bágyadtnak tűnt mindkét csapat. Valamivel többet volt ugyan a labda a vendég MTK-nál, ám egy-egy kósza lövéstől eltekintve nem voltak veszélyes lehetőségek. A félidő derekán aztán egy kezezés miatt megítélt tizenegyest Tischler kihagyott, így maradt a meddő mezőnyfölény, és a hátralévő időben két hazai lehetőséget jegyezhettünk fel. Fordulás után alig telt el negyed óra, amikor Tischler ezúttal már a kapuba juttatta a labdát, és vezetéshez az MTK-t. Újabb negyedórát kellett várni az egyenlítő gólra, amelyet Pál Szabolcs jegyzett, majd a végén a slusszpoén a Siófoké volt: Tímár Krisztián estében valahogy bele tudta tenni a labda útjába a lábát, amely így a vendégek kapujában kötött ki. Ezzel a sikerrel menekül a sárga-kék együttes, hiszen mindössze hét pont a hátránya a még bennmaradó helyen álló Pápa mögött. A pápaiak szombaton a Győri ETO-t fogadják.

FGSZ Siófok – MTK 2-1 (0-0)
Siófok, 200 néző, vezette: Németh Ádám

Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fodor – Kecskés (Horváth B., 90.), Windecker – Pál Sz., Melczer (Kiss M., 67.), Nagy T. (Máté J., a szünetben) – Dajic
MTK: Groppioni – Kálnoki Kis, Poór, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai (Csiki, 63.) – Vass P. (Bese, a szünetben), Pölöskei Zs., Nagy T. – Tischler (Balajti, 85.)

g.: Pál Sz. (77.), Tímár (90+2.) ill.: Tischler (62.)
s.: Poór P. (6.), Fodor (24.), Takács Z. (28.), Windecker (29.), Pál Sz. (43.)

29. perc: Tizenegyeshez jutott az MTK. Pölöskei szabadrúgása után a labda Windecker kezét érte, a játékvezető habozás nélkül megítélte a büntetőt, a siófoki játékosnak pedig sárga lapot adott. A labda mögé Tischler Patrik állt, és a jobb kapufa mellé lőtt – kívülről.

62. perc: Egy előre ívelt labdánál Tímár Krisztián és Kecskés Tamás egymásra várt, előbbi ráadásul el is csúszott, így Tischler csapott le a labdára, s egyedül vezethette azt a kilépő Kuruczra, majd 17 méterről, jobbal a kapu bal alsó sarkába gurított! 0–1

77. perc: Kiss Máté adott be szögletet a jobb oldalról, amelyre középen a berobbanó Pál Szabolcs érkezett, s 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1–1

92. perc: Egy jobb oldali szöglet, amely után a labdát egy védő fejelte fel a levegőbe. A lepattanót Windecker csúsztatta a kapu felé a rövid oldalról, s Tímár estében, négy méterről, ballal, a kapu jobb alsó sarkába kotorta. 2–1

Így látták az edzők:
Horváth Károly (Siófok): „Nem várt fordulat állt be a mérkőzésen, de ilyen a labdarúgás.  Ma játékban nem tettünk sokat a győzelemért. Hat nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, nem játszottunk jól, pontatlanok voltunk. Egyetlen egy dologra hívtam fel a játékosok figyelmét: tartsanak ki, az akaraterejükre nagy szükség van. Addig küzdjenek, amíg a játékvezető le nem fújja a találkozót. Sikerült belekapaszkodnunk az utolsó szalmaszálba. Nagy szerencsénk volt, hogy a védelmi hibánkon nem ment el a mérkőzés. Dicséret illeti Kiss Mátét, aki pályára lépése után nagyon jól rúgta a pontrúgásokat, így a nem kis szerencse mellett neki is döntő szerepe volt abban, hogy megfordítottuk a meccset. Csodák nincsenek, álmaink vannak, amelyeket megpróbálunk megvalósítani. Az ezt követő mérkőzések mindegyikén az életben maradásunk a tét.”

Garami József (MTK): „Úgy gondolom, hogy jobban játszottunk, mint a Siófok, még ha nem is volt túl sok helyzetünk. Nem lett volna szabad elveszítenünk ezt a meccset. Négy-öt játékosunk hiányzott, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Akik játszanak, azoknak kell hozniuk a mérkőzést. Nem tudom, mivel legyek elégedett, majd gondolkodom rajta.”

A találkozó összefoglalója:

Gavalovits Sándor