Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos három ponthoz jutott a Wolfsburg Brémában

A 30. forduló szombat esti mérkőzését Brémában rendezték, amelyet nyugodtan nevezhettünk kiesési rangadónak is. A találkozón tovább folytatódott a Werder rossz sorozata, utoljára a 21. játéknapon győztek.

Werder Bremen – Wolfsburg 0:3
Gólszerző: Arnold (13.), Olic (27.), Diego (66. – büntetőből)

A Bundesliga hétvégi fordulójának beharangozójában azt írtuk erről a meccsről, hogy amelyik csapat győz, az egy picit fellélegezhet a kiesés elkerülése ellen folytatott harcban. Ez úgy látszik a vendégeket tüzelte fel jobban, akik a találkozó 13. percében Maximilian Arnold távoli lövése nyomán szerezték meg a vezetést. A gól után a Bremen próbált egyenlíteni, azonban újabb gólt ismét a farkasok szereztek Olic révén, aki egy kiugratást követően kicselezte a kapust, majd az üres kapuba gurított megszerezve ötvenedik Bundesliga találatát. A félidő hátra lévő részében az eredmény már nem változott, a játék képe alapján megérdemelten vezettek a vendégek.
A második félidő elején szépített a hazai csapat, ám Arnautovic lesről talált be, így érvénytelenítették gólját. Az 59. percben ismét Arnautovic volt a főszereplő, Benaglio hibája után azonban képtelen volt az üres kapuba lőni. A mérkőzés a 66. percben dőlt el, amikor Vieirinha cselei után csak nyomozták a védők a labdát, Yildirim pedig a portugál lábát találta el, így tizenegyes következhetett. A labda mögé Diego állt, aki a kapu jobb oldalába lőtte a játékszert. A gólt követően már nem változott az eredmény, a Wolfsburg kétszázadik német első osztályú győzelmével nagy lépést tett a bennmaradás felé, előnye immáron tíz pont a 16. osztályozót jelentő pozícióval szemben négy fordulóval a vége előtt.


[www.online-soccer.ru] Werder 0-3 Wolfsburg ALL… by all-goals

Móra Tamás