Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási a tét a Tottenham-City derbin!

A forduló csúcsrangadójára kerül sor vasárnap a White Hart Lane-en, az eddig remeklő Spurs a bajnoki címvédő Cityt fogadja. Roberto Mancini együttesének már csak halvány reménye maradt a bajnoki címre, addig a Tottenham a Bajnokok Ligáját érő pozícióért küzd.

A hazaiaknak csak a három pont lenne elfogadható, mert az Arsenal tegnapi sikere miatt győzelmi kényszer van a Spurs-ön . A londoniak nagyon leolvadtak áprilisban hiszen a legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen maradt Villas-Boas csapata,

A portugál szakember élvezi a helyzetet szerinte a csapata profitálhat a rá nehezedő nyomásból: Néha a futballban szükség van ezekre a pillanatokra, hogy a feszültséget kiadd magadból, ami döntő tényező lehet számunkra. Valamint a tény hogy a bajnok ellen játszhatunk elég jól motiválja majd a játékosokat.  

Jó hír a Spurs szurkolók számára, hogy Gareth Bale és Aaron Lennon hosszú sérülés után visszatér a csapatba. A Tottenham mellett szólhat, hogy a londoniak rápihentek a találkozóra, míg a City szerdán nagyon megizzadt a Wigan ellen.

A Citynél ráadásul Silva és Agüero játéka továbbra is kérdéses, mindketten térdsérüléssel bajlódnak. Agüero szerdán a Wigan ellen sérült meg, míg Silvát a legutóbbi két meccsen nélkülözte Roberto Mancini.

15.30 Tottenham-Manchester City

Veres Péter