Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Hőség ide vagy oda, játszani kell – előzetes

Hiába a nagy meleg, a bajnokság nem szünetel, mi több, már javában zajlik. A negyedik fordulóban bajnokok csatája, és fővárosi rangadó is lesz.

135802_debrecen_ferencvaros

Ugyan sem Roland Lamah, sem Balogh Norbert nem érdekelt már, a Fradi és a Loki rendre harcos, küzdős meccseket játszik.

Több találkozót is későbbre halasztottak, de a tévés meccsek eredeti időpontja nem változott. Ilyen a Balmazújváros – Diósgyőr mérkőzés, amelyen az újonc szempontjából van pikantériája, lévén a hajdúságiak kispadján az a Horváth Ferenc ül, aki játékosként és edzőként is volt a DVTK alkalmazottja. Mint ahogy Virágh Aladár, Belényesi Miklós is megfordult korábban Miskolcon. És bár a piros-fehérek vezetik az élvonalbeli tabellát, az újoncnak sincs oka szégyenkezésre. Döntetlent játszottak az előző bajnokság első két helyezettjével is, valamint vereséget szenvedtek a bronzérmesétől. Ezúttal viszont egy nemzetközi kupában nem induló csapattal találkozik a Balmaz, de az újoncnak nem lehet más célja, minthogy megszerezze első sikerét is a szezonban. A DVTK ezzel szemben növelné pontjainak számát, amivel élen maradhat. Már csak az is a miskolciak felé billenti a mérleg nyelvét, hogy a borsodi alakulat veretlen ebben az évadban.

Ami a szombati folytatást illeti, a Paks és a Haladás csörtéjét este hat helyett 20 órára halasztotta a szövetség a hőség miatt, bár még akkor is igencsak 30 fok körül van a hőmérséklet. A tolnaiak két pontot szereztek eddig, míg a vasiak hárommal állnak. Ám míg a Paks döntetlenek mellet egyszer vereséget szenvedett, addig Mészöly Géza csapata egy győzelmét keretbe foglalja egy vereség. S ha a sormintát nézzük, a Paks előtt vereség áll, míg a Haladás győzhet a szombat esti randevún.

A nap záró meccsét Felcsúton játssza a Puskás Akadémia és a Honvéd. A hazaiaknál Prosser Dániel személyében korábbi honvédos labdarúgó is pályára léphet, míg a kispestieknél nincs senki, aki szerepelt volna a PAFC színeiben. Sőt, ellentétes utakat járnak be a csapatok. A Puskás AFC nem bízik saját neveléseiben, ellentétben a fővárosiakkal.

A hét utolsó napján pedig az Európa-liga selejtezőiben elhullott Ferencváros, Vasas duó mellett a még álló Videoton is letudja soros penzumát. A Fradi Debrecenbe látogat, ahol a korábbi években rendre rangadót vívott, míg az utóbbi másfél esztendőben inkább a fővárosiak esélyességéről beszélhetünk. Az, hogy néhány futballistának extra motivációt jelent-e a találkozó, már rég nem beszélhetünk, merthogy akik korábbi együttesük ellen játszanak, már huzamosabb ideje a másik brigádot erősítik. A veretlen Ferencváros két döntetlen, és egy kiütéses győzelem után látogat a cívisvárosba, míg a Loki csak jobb gólkülönbségével előzi a Puskás Akadémiát a kieső helyeken.

A szezonban eddig kevésbé futballozott meggyőzően az előző évad harmadikja, és kupadöntőse, a Vasas, ezúttal az Újpest ellen kellene bizonyítani, hogy csak kisiklás volt az elmúlt hetek formája. Amely viszont így is a második helyet éri az angyalföldieknek. Lévén két minimális győzelem mellett egy alkalommal vereséget szenvedett a piros-kék egylet. Az Újpest ellenben háromszor is 2-2-t játszott az idényben, ami kuriózum, és könnyen benne van a pakliban, hogy negyedik alkalommal is ez lesz a vége, az már tényleg a meglepetés kategóriájába esne.

Ami a záró mérkőzést illeti, a Videoton nem panaszkodhat, bár nehéz dolga lesz a Mezőkövesd ellen, ráadásul a székesfehérváriak kissé beragadtak a rajtnál, de mikor, ha nem egy önbizalomnövelő diadal után indulna meg a szekér? A Mezőkövesd viszont szeretné kiköszörülni a Fradi elleni csorbát, jelesül azt az ötgólos zakót, nem lesz egyszerű dolga hazai környezetben.

A program:

jv-küldés_NB IGavalovits Sándor