Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botlott a City, bajnok lehet a United!

Hét perc rövidzárlat okozta a címvédő City vesztét a White Hart Lane-en, ezzel valószínűleg eldőlt a bajnoki cím sorsa. Ha a Vörös Ördögök holnap megverik az Aston Villát behozhatatlan előnyre tesznek szert a hátralévő öt fordulóra.

Már az ötödik percben megszerezte a vezetést a City, Milner kapott kiváló labdát Téveztől majd Nasrihoz passzolt, aki kapásból a jobb sarokba bombázott. Az első félidő szinte egészében a vendégek irányították a játékot, a 43. percben Barry szögletét Nasztaszics fejelte le Téveznek, ám az argentin fejesét Lloris nagy bravúrral védte. A hajrára felpörgött a hazai csapat előbb Dempsey fejese szállt a kapu felé majd Sigurdsson puskázott el egy ziccert.

A második félidő közepéig semmi nem utalt arra, hogy győzelmi esélye lehet a hazaiaknak, ám a második játékrész derekán varázsütésre szárnyakat kapott a Spurs, előbb Dempsey egyenlített majd  Defoe bombagóljával már a londoniaknál volt az előny.  Az már csak hab volt a tortán, hogy a 81. percben a sérüléből visszatérő Gareth Bale egy zseniális emeléssel megadta a kegyelemdöfést. A City esélyei ezzel a vereséggel lényegében a nullára csökkentek, az ugyanis nehezen elképzelhető, hogy a United ne győzze le a kiesőjelölt Aston Villát.

 

Veres Péter