Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt egymással a Diósgyőr és a Ferencváros a forduló rangadóján – videóval

A héten edzőváltáson áteső Diósgyőr fogadta az idén jó formát mutató Ferencváros csapatát. Az előjelek alapján talán a vendégek tűntek esélyesebbnek, ám a DVTK hazai közönsége előtt bárkire veszélyes, a találkozó végül négy gólt és pontosztozkodást hozott.

Kiváló idő és kitűnő hangulat fogadta a csapatokat Miskolcon, ahol a mérkőzés napján a pénztáraknál a „Minden jegy elkelt!” felirat fogadta a látogatókat. A találkozóra még Lengyelországból is érkeztek szurkolók, hogy megpróbálják győzelembe hajszolni a hazai csapatot. A vendég szimpatizánsok is szép számban képviseltették magukat, megtöltötték a számukra fenntartott szektorokat.

A találkozó hazai szempontból nem kezdődött valami jól, hiszen Csukics belépője után Gosztonyi már a harmadik percben hordágyon hagyta el a pályát, és mint később kiderült, a játékos szárkapocscsontja tört el. Így máris borult Kovac Zoltán elképzelése, hiszen öt perc után kényszerű cserét kellett végrehajtania, Seydi lépett pályára. Ha a sérülés még nem lett volna elég, a hetedik percben Jenner találatával megszerezte a vezetést a Ferencváros. A gól egy rövid időre megfogta a hazaiakat, hiszen Böde a következő helyzetből majdnem a kapuig gyalogolt a labdával, de az utolsó pillanatban egy becsúszó láb szerelni tudta. Közel negyedóra játék után Seydi bizonyította, hogy remek ötlet volt őt becserélni, hiszen a kapusról elé kerülő labdát higgadtan juttatta a kapuba. A gólok után még Böde fejese kerülte el nem sokkal a jobb alsót, majd Rudolf is jelentkezett egy kaput nem sokkal elkerülő lövéssel. A helyzetek után inkább a mezőnyben folyt a játék, a labdát a Ferencváros birtokolta többet, akinek játékosai többet is szabálytalankodtak. Félórányi játék után Rudolf a mennybe mehetett volna, ám egy visszafejelt labdát tizenegy méterről kevéssel a jobb alsó sarok mellé lőtt, így továbbra is várat magára a miskolciak által annyira várt Rudolf-gól. Két perccel később szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Luque azonban nem sokkal ugyan, de eltévesztette a célt. Az első fél órát követően felpörgött a meccs, akadt helyzet mindkét csapat előtt, gólt azonban a Fradi szerzett. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt sokadik szögletüket rúghatták a vendégek, amelynek végén Gyömbér elé került a labda, aki nem hibázott. Az első félidőben tehát gyors gólváltást követően leült egy picit a mérkőzés, majd a hazaiak percei következtek, a félidő vége azonban a fővárosi csapaté volt, így ők vonulhattak előnnyel a szünetre.

A második 45 perc is vendég helyzetekkel kezdődött, Ribánszki eszén azonban nem tudtak túljárni. Kovac Zoltán az egyenlítés érdekében formációt váltott, átállt 4-3-3-as rendszerre, ám továbbra is a vendégek játszottak veszélyesebben. Negyedórával a vége előtt szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr a vendég térfél közepén, a védők figyelmetlenségét kihasználva Fernando gyorsan Tiszához passzolt, akinek nem volt embere. A támadó az alapvonalig vezette a labdát, középre adását követően ismét a csereként beállt Seydi volt eredményes. Az egyenlítő találat után valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, az utolsó percekre azonban a Ferencváros mindent bevetett, védő helyett támadót küldött pályára Ricardo Moniz. Az utolsó helyzetet Leonardo puskázta el, miután egy szöglet után elé kerülő labdát rúgott magasan a kapu fölé nyolc méterről. A meccs végén a hazaiak örülhettek az egy pontnak, akiknek sikerült Böde Dánielt semlegesíteniük az egész találkozón.

Diósgyőr – Ferencváros 2:2 (1:2)
Miskolc, Diósgyőri Stadion, 10000 néző Vezette: Solymosi
Diósgyőr: Ribánszki – Vági, Vadász (Hanek, 63.), Kádár, Gohér – Elek, Fernando – Tisza, Luque (Takács, 57.), Gosztonyi (Seydi, 5.) – Rudolf Vezetőedző: Kovac Zoltán
Ferencváros: Jova – Alempijevics (Martinus, 79.), Besics, Gyömbér, Sváb (Perics, 87.) – Józsi, Csukics (Aborah, 35.), Leonardo – Jenner, Böde, Somália Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Seydi (13., 74.) illetve Jenner (7.), Gyömbér (44.)
Sárga lap: Gohér (69.), Vági (82.) illetve Alempijevics (12.), Csukics (19.), Jenner (22.), Sváb (31.) Böde (70.), Leonardo (78.)

Kovac Zoltán: „Többet vártam a mérkőzéstől, főleg az első félidőben nem fociztunk eleget. A félidőben zengett az öltöző, szégyelltem magam, hogy ilyen focit játszottunk. A második félidőben összeszedte magát a csapat. Egy páran még nem értik, milyen mozgásokat kellene végrehajtani, sok munka van még. A végén lehetett volna 3:2, ha gyorsabban reagálunk, pontosabban játszunk. Ricardo Moniz munkája példa lehet Magyarországon, nagyon jól összeszedte a csapatot.”

Ricardo Moniz: „Sajnáljuk, ami Gosztonyival történt. A kezdés után megszereztük a vezetést, de nem tudtunk igazán dominálni. Egy jó csapattal játszottunk, különösen a támadó szekciójuk erős. Megérdemelten egyenlítettek ki, sajnos visszatérő hibákból szerzi az ellenfél a gólokat. A második félidőben az történt, amit mi akartunk, domináltunk, többször megvolt az esélyünk a 3:1-es vezetés megszerzésére, amivel eldönthettük volna a meccset. Nem tudtuk Böde Danit megtalálni a labdákkal, és igazából ő sem tudta megtartani a labdákat. Ebben még előrébb kell jutnia, hogy háttal állva meg tudja tartani a labdákat, de ehhez a belső védők jó teljesítménye is kellett, hogy semlegesítették.”

Móra Tamás