Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: Remi Dagesztánban, Dzsudzsák gólpassz – VIDEÓ!

Három találkozó maradt az orosz bajnokság 25. játéknapján vasárnapra. Talán a három legjobb is. Dzsudzsák Balázs és a Dinamo újra Mahacskalába látogatott, míg Koman Vladimirék a Zenit-nél vendégeskedtek. Nem mellékesen pedig sor került egy moszkvai derbire is a CSZKA, és a Szpartak között. Nosza, vágjunk is bele!

Anzsi MahacskalaDinamo Moszkva 3-3
Gólszerzők: Boussoufa (40. perc), Zsirkov (51.), Eto’o (67.), illetve Noboa (36.), Gatagov (73.), Kuranyi (88.)
A két együttes már összecsapott ezen a héten, akkor szintén kiegyenlített mérkőzésen, 0-0-s végeredmény született. Ám mivel kupamérkőzésről volt szó, így kénytelenek voltak hosszabbításban folytatni a felek, ami végül büntetőrúgásokban csúcsosodott ki, és a Guus Hiddink vezette Anzsi lépett tovább a Kubok Rossij elődöntőjébe.
Épp ezért is akart törleszteni Dzsudzsák Balázs és csapata, a Dinamo, így jó kezdés után a 36. percben már 0-1-re vezettek. Ezt azonban Mbarak Boussoufa még a szünet előtt egalizálta. Azonban a Balázs korábbi csapattársa, a második félidő harmadik percében a kiállítás sorsára jutott. Ennek ellenére a 67. percre már 3-1 állt a kijelzőn, az Anzsi javára. Csakhogy a csodának még nem volt vége: a 73. minutumban Dzsudzsák adott be a jobbszélről, egy hajszálpontos labdát Alan Gatagov-nak, aki köszönte szépen, és 3-2-re módosított. Az egyenlítést Kevin Kuranyi vitte véghez.
A találkozón végén már biztos volt, hogy a döntetlennel az Anzsi marad a harmadik, a Dinamo pedig a hetedik.

Zenit SzentpétervárFK Krasznodar 1-0
Gólszerző: Danny (90. perc)
Koman Vladimir 11 percet kapott, csereként az FKK-ban, amely majdnem kihúzta döntetlennel Szentpéterváron, ám a 90. percben jött a portugál Danny, és megszerezte a győzelmet a Zenit. A Gazprom-csapat pedig két pontot faragott hátrányán a listavezető CSZKA-val szemben.

CSZKA MoszkvaSzpartak Moszkva 2-2
Gólszerzők: Musa (73. perc), Dzagojev (90+3.), illetve McGeady (42.), Ari (46.)
Az imént már említettük a hazaiakat, akik a sírból hozták vissza legalább az egyik pontot. A második játékrész első percében már sokan elkönyvelték volna a három pont sorsát, azonban a CSZKA másként gondolta. A nem véletlenül éllovas együttes a 73. percben Ahmed Musa révén szépített, majd az orosz bálvány, a lányok kedvence, Alan Dzagojev az egyenlítést is kibrusztolta a hazaiaknak. Leonyid Szluckij-ék a döntetlen hatására már csak négy ponttal előzik a Zenit-et.

A 25. kör további eredményei:
Péntek:
Amkar Perm – Rubin Kazany 1-1

Szombat:
Krilja Szovjetov Szamara – Alanyija Vlagyikavkaz 2-1
Mordovija Szaranszk – Volga Nyizsnij Novgorod 1-3
Kuban Krasznodar – Lokomotív Moszkva 0-0

Hétfőn játszák:
FK Rosztov – Tyerek Groznij 17:00

Dzsudzsák remek gólpassza 00:30-tól:

Anzhi-Dinamo Moscow 3-3 Highlights All Goals by marcoxxx46

Balogh József