Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Bogdánék a feljutás kapujában; Bodorék kiestek Belgiumban

Az idény végéhez közeledve sorra dől el légiósaink sorsa. Néhányan a bajnoki cím megnyerésének örülhetnek, vagy egy esetleges feljutásnak. Ám sajnos van aki a kiesés miatt szomorkodhat, vagy még éppen az miatt izgulhat, hogy a következő idénytől eggyel alacsonyabb szintű ligában kell-e teljesítenie. Nézzük, hogy mely honfitársunk milyen helyzetben található, a teljesség igénye nélküli felsorolásunkban!

Anglia – Championship
A jelek szerint feljuthat a Bolton Wanderers együttese, amely pedig gyengén kezdte a szezont, friss kiesőként, a PL-ből. Bogdán Ádámék már néhány kör óta a play-off zónában tartózkodnak, nem úgy, mint a másik, tavaly még első osztályú együttes, a Wolves, és a Blackburn. A magyar kapus, és klubja utolsó öt bajnokijából már a negyediket nyerte meg, így helyezése abszolút megérdemelt az élmezőnyben.
Bolton Wanderers – Middlesbrough 2-1

League One
Sajnos már kiesett a harmadosztályból, a szimpatikus Portsmouth csapata. Így csak a szurkolóknak szóló előadásnak számított, a szezon talán legjobb játékával előrukkoló Pompey mérkőzése, ahol Gyepes Gáborék alig félóra alatt már kialakították a 3-0-s végeredményt, a „Pengések” ellen. Talán ez a siker már a fény az alagút végén, és megalapozza a nyári újjáépítést a Fratton Parkban.
Portsmouth – Sheffield United 3-0

Németország – Bundesliga
A már fordulók óta formán kívül játszogató Szalai Ádám ezúttal csak csere volt a Mainz-ban, amely viszonylag simán kapott ki. Legyőzőjük a BL szereplése miatt egyébként magából nem túl sokat kiadó Dortmund volt. Meglepő dolog történt svábföldön: Hajnal Tamás, az elcsépelt jelzővel illetett „apróirányító”, február másodika óta először lépett pályára a Bundesliga-ban. Igaz most sem kezdő volt, hiszen csak 7 perc jutott számára, az addigra már két vállra fektetett Freiburg ellen.
Vfb Stuttgart – Freiburg 2-1
Borussia Dortmund – FSV Mainz 05 2-0

Bundesliga 2
Újabb, kellemetlen hazai vereségével gyakorlatilag kiszállt a feljutásért vívott harcból Király Gábor, és csapata, az 1860 München. A kék-fehérek otthon, az Allianz Arénában kaptak ki, a kisebbik frankfurti gárdától, az FSV-től, amely akár még a Bundesliga-ban is folytathatja jövőre.
1860 München – FSV Frankfurt 1-2

3.Liga
Bajner Bálint végig a pályán volt a Dortmund II-ben, amely újabb vereségével helyet cserélt a Stuttgart második csapatával, így ismét kieső helyen található. Nagy Dániel a padról kapott lehetőséget az Osnbrück-ben, amely jelezte, még nem mondott le a második vonalba jutásról.
Hallescher – Vfl Osnabrück 1-2
Hansa Rostock – Borussia Dortmund II 2-0

Olaszország – Serie A
A Genoa szépen halad a Serie B felé, sorozatban nyolcadik nyeretlenül megvívott mérkőzése után, már csak öt fellépése maradt, hogy megváltoztassa a sorsát. Tőzsér Dániel a padról asszisztálta végig a remit.
Genoa – Atalanta 1-1

Svájc – Super League
Utolsó négy bajnokijából hármat is döntetlenre adott a Sion, így Vanczák Vilmosék szinte biztosan se előrébb, se hátrébb nem zárnak a bajnokság végén. Pedig keretük által többre lennének jogosítva, de talán majd jövőre össze áll a koncepció, amely már most is képes szép dolgokra, a tehetséges külföldiek, és a tapasztalt régi motorosok egyvelegével. Utóbbiak közé tartozik már a magyar védő, aki ismét megszokott pozíciójában, a védelem jobb szélén kapott lehetőséget a Young Boys ellen.
Sion – Young Boys 0-0

Belgium – Pro League
Szomorú tény, de Bodor Boldizsár, és a Beerschot kiesett az első ligából, miután a párharc során harmadjára is kikaptak a Cercle-től, így utóbbi maradt benn a következő idényre is.
Nagy lehetőséget szalasztott el a Genk, hogy utolérje az Anderlecht-et a tabella élén, ugyanis otthon kapott ki az FC Brügge-től. Köteles Lászlónak kétszer is maga mögül kellett kivennie a labdát, még a veterán Eidur Gudjohnsen is bevette a kapuját.
Beerschot – Cercle Brügge 1-2
KRC Genk – FC Brügge 0-2

Dánia – Superligaen
Ismét egy négyest kapott az Odense, igaz most nem volt rá három válasza, csak egy. Apró kellemetlenség még, hogy azzal a találattal még az OBK vezetett, mindhiába. Vadócz Krisztián végig a gyepen volt a vendégeknél.
SönderjyskE – Odense BK 4-1

Norvégia – Tippeligaen
Harmadik sikerével már az 5. helyet foglalja el a táblázaton a Brann. A bergeni együttes oszlopos tagja, Korcsmár Zsolt ismét a védelemben kapott helyet.
Brann – Viking 2-0

Görögország – Super Leauge
Remek hajrával, az utolsó percekben fordítva nyert a harmadik helyen álló Aszterasz. A tripolisziaknál Lencse László a szünetben állt be, míg Fülöp Márton valószínűleg sérüléssel bajlódik, ugyanis még a cserepadon sem volt ott, a rendre kezdőnek számító hálóőr.
A szokásoknak megfelelően Megyeri Balázs védte, a már bajnok Olympiakosz hálóját, a Panioniosz ellen megnyert bajnokin.
Aszterasz Tripolisz – OFI Kréta 2-1
Olympiakosz Pireusz – Panioniosz 2-1

Szerző: Balogh József