Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Miért lett bajnok a MU?

A Manchester United elképesztő fölénnyel nyerte történetének 20. bajnoki címét miután tegnap 3-0-ra kivégezte az Aston Villát. Nyilván sokakban felmerül a kérdés mi volt idén a titka a Fergie fiúknak és miért nem ért senki se a nyomukba. Pillantsunk hát a kulisszák mögé!

A Vörös Ördögök a tavaly elbuktak a bajnoki cím kapujában, az idén viszont oktatták a Premier League mezőnyét tizenhat pontot verve a második helyezett Cityre. Az égszínkékek  két hete ugyan megtréfálták a “nagytestvért”, ennek ellenére esélyük sem volt a címvédésre. Hogy miért? Ennek elsődleges oka a csapategységben és a klubfilozófiában keresendő.

A United saját nevelésű fiatalokra épít (Jones, Cleverley, Wellbeck, Evans) akik évek óta együtt játszanak ellenben a City nem éppen a csapategységről híres. Az arab milliárdokból felpumpált sztárklub  nem a játékával hanem a botrányaival került idén a címlapokra különösen emlékezetes a télen távozó Ballotelli és Mancini nagy csetepatéja. A tavaly nyári “erősítések” ráadásul kudarcot vallottak, ezzel a City lendületes futballja egycsapásra semmivé lett. Így múlik el a világ dicsősége…

Végül de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg a holland csodacsatár Robin van Persie-ről sem. A United támadója huszonnégy gólnál jár a bajnokságban, ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett az újabb bajnoki címben, ráadásul minden esélye van rá, hogy megvédje a gólkirályi címét, miután Suárezt nyolc meccsre elmeszelték.

 

Veres Péter