Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern kivégezte a Barcat – videóval

A sokak által várt Bayern München – Barcelona Bajnokok Ligája első elődöntő mérkőzésén sokak számára meglepetésre egy sima hazai győzelem született. A Barca abszolút nem volt képbe ezen a mérkőzésen, hiába volt náluk többet a labda, helyzeteik alig voltak, s ez döntően meghatározta a mérkőzés kimenetelét.

Kassai Viktor sípszója után a mérkőzést a hazai csapat kezdhette el. Nem is sokáig várattak a Bayern játékosai, hisz már a 2. percben óriási helyzet alakult ki a Barcelona kapuja előtt. Robben lövését Valdes hárította szépen, s a Bayern meghatározta a teljes első félidőt, ugyanis a Barcelona játékosai teljesen ki voltak kapcsolva. A Bőrnadrágosok ragyogóan védekeztek és támadásban is hozták, amit kellett, aminek a 25. percben lett meg az eredménye. Ribéry szögletét követően Dante fejelte el a labdát jobb oldalra Müller irányába, aki azt továbbította Valdes kapujába. Ezzel megszületett a párharc első találata. Azonban akár már 3:0-s vezetésre is szert tehettek volna a Bajorok, hisz két egyértelmű kezezést nem fújt be Kassai Viktor. Az elsőt a 16. percben Lahm lövése után lehetett volna megadni, hisz Pique egyértelműen kezezett, míg a másodikat pedig a 32. percben. Akkor Dante fejese után Sanchez ért kézzel a labdához. Tehát Kassai Viktor hibázott és nem is kicsiket. A félidő egyébként sportszerű volt. Az első sárgalapra a 37. percig kellett várni. Gomez kapta, majd vendégrészről a 39. percben Bartra sárgult be. A szünetre tehát 1:0-s hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidőt értelemszerűen a Barcelona csapata kezdte, de a játékuk nem javult az első félideihez képest. Olyannyira, hogy a 49. percben ismét gólt kaptak, megint egy szöglet után. A szisztéma hasonló volt az első gólhoz, csak most Robben beadását Müller fejelte vissza az üresen maradt Gomezhez, aki a kapuba lőtte a labdát. Azt következendő percekben továbbra is szenvedett a Barcelona. Egyáltalán nem tudta azt játszani, amit szokott, hiába volt náluk többet a labda, semmire sem mentek vele. És még csak ezután jött a hab a tortára. A Bayern megszerezte a harmadik találatát is. Robben volt a főszereplő, aki szépen átverte a Barca védelmét és kilőtte a hosszút a 73. percben. Ezután a 76. percben Bartranak volt óriási helyzete, de csúnyán elpuskázta, majd Müller révén megint majdnem gólt szereztek, de Valdes hárított. És alig telt el pár perc Müller máris javította az előző kihagyott helyzetét, s ezzel már 4:0, amivel talán el is dőlt a továbbjutás már az első meccsen. A mérkőzés végére sajnos kezdtek elszabadulni az indulatok. Alba fejbe dobta labdával Robbent, amiért egyből lapot kapott, de a végjátékban Sanchez és Schweinsteiger is besárgult, majd a három perces hosszabbításban Iniesta is lapot kapott.

Bayern München – Barcelona 4:0 (1:0)

Gólszerzők: Müller (24., 82.), Gomez (49.), Robben (73.)

BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Müller (Pizarro 83.), Ribéry – Gomez (Gustavo 71.)

BARCELONA: Valdés – Alves, Piqué, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Sánchez, Messi, Pedro

Sárga lap: Gomez (37.), Martínez (46.), Schweinsteiger (87.), ill. Bartra (39.), Sánchez (86.), Alba (89.)


Bayern Munich‎ vs. Barcelona 1:0 (Thomas Müller… by fastgoals

Bayern Munich‎ vs. Barcelona 2:0 (Mario Gomez… by fastgoals

Bayern Munich‎ vs. Barcelona 3:0 (Arjen Robben… by fastgoals

Bayern Munich‎ vs. Barcelona 4:0 (Thomas Müller… by fastgoals

Báló Bence