Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott a címvédő – az MTK-é a Magyar Kupa

Nem éppen sziporkázó találkozón nyerte meg története negyedik Magyar Kupáját az MTK női együttese. A döntő hőse a közelmúltban 104. válogatottságán is túljutó Pádár Anita volt.

Szikrázó napsütés, szinte tikkasztó melegben került sor Székesfehérváron a hölgyek Magyar Kupa-döntőjére, mintegy elővezetve a kora esti férfi Ligakupadöntőt.

Az első játékrészben az MTK játszott fölényben, de a sok pontatlanság és technikai hiba miatt nem volt átütőerő a kék-fehérek játékában. Helyzetekben nem dúskált a mérkőzésnek ezen periódusa, mindössze két Pádár lehetőséget jegyezhettünk fel az elején. A félidő hajrájában előbb Pádár szabadrúgását kellett védenie Kovács Klaudiának, majd egy veszélyes fejes kerülte el a címvédő Astra Bíró-Kert kapuját. A lila-feketék nem sokszor jutottak el Szőcs Réka kapujáig, így az MTK hálóőre jószerivel „munkanélküli” státuszban szemlélte az első játékrész eseményeit.

Fordulás után gyorsan megszerezte a vezetést Pádár Anita. Az 53. percben Kovács buktatta a kitörő MTK futballistát, amiért Kulcsár Katalin büntetőt ítélt, Pádár pedig magabiztosan értékesítette azt. Alig telt el újabb tíz perc, már kettő volt közte. Pádár remekül fordult le Jakab Katáról, és lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, eldöntve ezzel a mérkőzést és a kupa sorsát.

A női futball történetében először pénzdíjakat is osztottak: A győztes MTK három, a második Atsra 1,5 millió míg ezúttal az elődöntő két vesztese, a Ferencváros és a Viktória Szombathely 500-500 ezer forintot kapott.

Astra Bíró-Kert HFC – MTK Budapest FC 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 500 néző, vezette: Kulcsár Katalin

Astra: Kovács Klaudia – Ács Noémi (Kakuszi Adrienn, 69.), Molnár Judit, Jakab Kata, Pincze Gabriella – Szekér Anita (Gyöngyösi Alexandra, 69.), Szabó Boglárka, Godvár Katalin (Dombai Nagy Anett, 56.), Megyes Ágnes – Benkő Mónika, Fogl Katalin
MTK: Szőcs Réka – Szabó Zsuzsanna, Demeter Réka, Gaál Tímea, Papp Dóra (Pinczi Anita, 86.) – Tell Zsófia, Csiszár Henrietta, Smuczer Angéla, Palkovics Nóra (Zágor Bernadett, 64.) – Nagy Lilla (Méry Rita, 79.), Pádár Anita

g.: Pádár (53., 62. – az elsőt 11-esből)
s.: Ács (14.), Kovács K. (53.), Godvári (55.), Papp (76.), Szabó B. (91.)

Magyar Kupa győztese 2013-ban az MTK Budapest együttese.

Gavalovits Sándor