Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski is követi Götzét? – megszólalt immáron a lengyel is…

Kedden napvilágra került, hogy Mario Götze 37 millió euró ellenében a következő szezontól a Bayern München csapatát erősíti. A transzfer bejelentését követően olyan hírek kezdtek el keringeni a sajtóban, hogy Lewandowski is a bajorokhoz igazol.

Jupp Heynckes spanyol ügynöke szerint már megszületett a megállapodás a lengyel támadó ügyében is, aki nyáron elhagyja a Signal Iduna Parkot és az Allianz Arénába költözik. „A Bayern leigazolta Lewandowskit. A nyártól Götze és a lengyel is Münchenben játszik. A Bayern sok pénzzel rendelkezik, az fog történni most is, mint tavaly Javi Martinez esetében.” A spanyol középpályás ügyében tavaly sokáig ment az alkudozás, végül 40 millió euró ellenében otthagyta Spanyolországot. Ez eddig mind szép és jó, lássuk mi erre a reakció dortmundi oldalon.

Hans-Joachim Watzke, a sárga-feketék főnöke azt nyilatkozta, hogy inkább hagyja 2014-ben ingyen távozni a lengyelt, mintsem idén nyáron eladja Münchenbe vagy Manchesterbe. „Meglepődtem a hír hallatán. Nem tudom, Heynckesnek milyen ügynöke van. Az igazság az, hogy Lewandowskit szerződés köti hozzánk 2014-ig. Götzéhez hasonlóan neki nincs kivásárlási ára, és azt szeretnénk, hogy jövőre is a Dortmundot erősítse. Ennek érdekében lemondunk az érte kapható sok pénzről. De először is beszélni fogok Roberttel. Ő az egyik legfontosabb játékosunk és egy jó srác. Jó a kapcsolatunk, és még egyszer mondom: azt akarom, hogy maradjon.”

Végül a játékos is megszólalt az ügyben. „Csak a Dortmundra koncentrálok. Fontos mérkőzések várnak még ránk a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is, aztán majd meglátjuk, mi lesz.”