Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Marasztalják Ancelotti-t, nem úgy, mint korábban

A szezon korábbi részében rendre olyan megnyilvánulásokat lehetett hallani, olvasni a párizsi vezetők részéről, hogy nem teljesen elégedettek Carlo Ancelotti vezetőedzővel, és többek közt José Mourinho megszerzéséért kardoskodnak. Jelen állás szerint azonban fordult a kocka, és ragaszkodnának a talján mester maradásához, a francia fővárosban.

A legfrissebb hírek szerint, Florentino Pérez-nek megtetszett az olasz menedzser, aki remek taktikával vette fel a harcot, a Barcelonával szemben, a BL negyeddöntőjében. A Real Madrid elnöke pedig szívesen alkalmazna egy olyan szakembert, aki tudja, hogy mi lehet a sikeres recept a katalán rivális ellen.

És hogy miért is került szóba egyáltalán Ancelotti a „Blanco-knál”? Hát csak azért, mert egyre valószínűbbnek tekintik a médiában, hogy Ronaldo-ék jelenlegi mestere, José Mourinho a távozás mezejére lép, és a Chelsea kispadját foglalja el ismét.

A Paris Saint-Germain-hez közeli források szerint, az elkövetkezendő egy hétben, hármasban fog tárgyalásba kezdeni, a folytatást illetően Ancelotti, mégpedig Leonardo sportigazgatóval, és Nasser Al-Khelaïfi tulajdonossal. Az olasz edző szerződése a szezon végén lejár, ám minimum két éves hosszabbításra, béremelésre, és az átigazolások terén szabadabb kézre tart igényt. Utóbbit érintő változás lenne, hogy eddig Leonardo nézte ki a játékosokat, és Ancelotti közülük válogathatott. Ám mostantól maga a vezetőedző dolga lenne a kívánságlista meghatározása is, majd pedig az azt követő tárgyalások, hiszen a PSG-nél pénzügyi akadályról aligha beszélhetünk.

Balogh József