Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Kiütéses belga-siker, Meunier-showal! – videóval

Nem várt túl nehéz feladat Belgiumra a vb-selejtező hetedik körében. A Roberto Martinez által irányított belga labdarúgó-válogatott a gibraltári nemzeti csapatot fogadta. A H-csoport két másik mérkőzésén a görögök az észteket látták vendégül, a ciprusiak pedig a bosnyákokat fogadták…

Teljes képernyő rögzítése 2017. 08. 31. 215820

1. félidő: A mérkőzés első találatára nem kellett túl sokat várni, melyben jócskán benne volt Gibraltár portása, a 16. percben Mertens beadását nem tudta megfogni, s így a labda a kapuba gurult. A 18. minutumban Meunier növelte Belgium előnyét, aki Mertens passzát követően volt eredményes. A következő gólig három perc telt el, ezúttal Meunier adta a gólpasszt, a találatot pedig Lukaku jegyezte. A 27. minutumban Mertens már második asszitját jegyezte, Witsel pedig ollózva juttatta a játékszert a hálóba. Az első félidő folyamán még Romelu Lukaku vette be az ellenfél hálóját a 38. percben, a 45. minutumban pedig Eden Hazard talált be. 

2. félidő: A fordulást követően nem állt le a belga, s azon belül is leginkább a Meunier-show, a Paris Saint-Germain védője a 61. percben Eden Hazard, míg a 67. minutumban De Bruyne átadása után volt eredményes. Védő létére három gólnál, s három gólpassznál járt ekkor. A 84. percben büntetőt ítélt a játékvezető a belgák javára, amit Lukaku értékesített, így Meunier mellett ő is triplázni tudott. Belgium tehát egy rendkívül magabiztos, kiütéses csapást mért Gibraltárra. 

Belgium – Gibraltár 9-0 (6-0)
Helyszín:
Stade Maurice Dufrasne, Liége
Gólszerzők:
Mertens(16.), Meunier(18., 61.,67.), Lukaku(21., 38.,84.), Witsel(27.), Hazard(45.) ill. –
Sárga lapok:
Kiállítás:
Witsel(40.) ill. Barnett(82.)

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Hazard(T. Hazard 77.), Witsel, De Bruyne(Tielemans 85.), Carrasco – Mertens(Dembelé 46.) – Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martinez. 

Gibraltár: Ibrahim – Garcia, R. Chipolina, Barnett, J. Chipolina – Bosio(Pusey 46.), Walker, L. Casciaro(Guilling 74.), Mascrenhas-Ilivero – Hernandez(Pons 61.), R. Casciaro. Szövetségi kapitány: Jeff Wood. 


Görögország – Észtország 0-0
Gólszerzők: – ill. –

A görögök nem tudtak mit kezdeni az észtekkel szemben. Görögország értékes pontokat bukott el hazai környezetben. 

Ciprus – Bosznia-Hercegovina 3-2 (0-2)
Gólszerzők:
Christofi(65.), Laban(67.), Sotiriou(76.) ill. Sunjic(33.), Visca(44.)

Nem kis meglepetésre Bosznia-Hercegovina kikapott Cipruson. A félidőben kétgólos előnyre tettek szert, azonban a ciprusiak nem adták fel, képesek voltak felállni vert helyzetből, s végül behúzták a találkozót.