Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Ronaldo mesterhármassal járult hozzá a sikerhez – VIDEÓ

A tét nem kicsi. A csapatok azért küzdenek, hogy jövő nyáron Oroszországban ott legyenek a legjobbak között a világbajnokságon, azonban ehhez még a selejtezőcsoportjukban kell először bizonyítaniuk. Svájc vezeti a csoportot, így jelenleg ők jutnának ki egyenes ágon, azonban Portugália a nyomukban van, mivel Ronaldóék nem szeretnének pótselejtezőt játszani.

maxresdefault

Portugáliának a mai napon kötelező volt begyűjtenie a három pontot, mivel az ellenfél a Feröer-szigetek volt. Már a 3. percben egy káprázatos találattal szerezték meg a hazaiak a vezetést. Bernardo Silva tekerte középre a labdát, ami a Real Madrid sztárját, Cristiano Ronaldót találta meg. Ő már közelről nem hibázott, így örülhetett a hazai közönség. A 29. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután Roaldur Jakobsen szabálytalankodott ellenfelével szemben. A rúgást az első gól szerzője vállalta el. A kapusnak esélye sem volt, miután védhetetlen labdát küldött a kapu jobb sarkába. A 38. percben Rogvi Baldvinsson helyezkedett jól, és gólra váltotta a kipattanót, így az első félidőt 2:1-es előnnyel zárta Portugália.

Az 52. percben Bernardo Silva próbálkozott, ám középre tartó labdáját hárította a vendég kapus. Az 58. percben William Carvalho iratkozott fel a góllövők közé, így ismét két gólosra nőtt a differencia a két válogatott között. A 65. percben az előző gól szerzője küldött remek labdát Ronaldó felé, a Real Madrid sztárja ezt is a kapuba juttatta, így már mesterhármasnál járt a mérkőzésen. Az 5. gólt a csereként beállt Oliveira jegyezte. Több gól nem esett a találkozón, így Portugália gyűjtötte be a három pontot.

Portugália – Feröer-szigetek 5-1 (2-1)
Helyszín: Estádio do Bessa Século XXI, Porto Vezette:  Jovanovic
Gólszerzők: Ronaldo (3. 29. 65.), Carvalho (58.), Oliveira (85.) ill. Baldvinsson (38.)
Sárga lap: Cedric (14.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

Portugália: Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Eliseu – Mario (Quaresma 59.), Moutinho (Gomes 72.), Carvalho, Silva – Ronaldo, Silva (Oliveira 77.) Szövetségi kapitány: Santos

Feröer-szigetek: Nielsen – Naes, Gregersen, Faero, Davidsen – Vatnhamar (Bartalstovu 66.), Jakobsen, Baldvinsson, Sorensen – Joensen (Lokin 81.), Edmundsson (Johannesen 73.) Szövetségi kapitány: Olsen

A csoportelső Svájcnak, akárcsak Portugáliának a mai estén kötelezően be kellett gyűjtenie a három pontot, ahhoz, hogy megőrizze az elsőségét. Az első játékrészben a véghajráig kellett várni a vezető találatra, amit a hazaiak szereztek meg. A 43. percben Seferovic talált be a vendég kapuba.

A második játékrészben kezdte meg igazán a gólgyártást Svájc. A 63. percben ismét a Benficát erősítő csatár, Seferovic volt eredményes. Mindössze 4 percet kellett várni a 2. megszerzett találat után, hogy a drukkerek újabb gólt láthassanak. A 67. minutumban a Juventusban játszó Lichtsteiner is feliratkozott a góllövők közé. Ezzel a három találattal győzte le Svájc Andorrát.

Svájc – Andorra 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Seferovic (43. 63.) Lichtsteiner (67.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=3SQHWdT7ZxU

2

kép: ytimg

Nagy Gábor