Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmi kényszerben az Ágyúsok!

A hétvége rangadójára kerül sor az Emiratesben, ahol az Arsenal az újdonsült bajnok Manchester Unitedet fogadja. A meccs az Arsenal szempontjából létfontosságú hiszen versenyben vannak a Bajnokok Ligája indulásért. Robin van Persie először tér vissza egykori sikerei helyszínére, ám a szurkolóktól nem számíthat meleg fogadtatásra.

Nagy botrányt kavart a hír a szigetországban, hogy az Arsenal szurkolói “poznanozni” akartak miközben a csapatuk sorfalat áll a Vörös Ördögöknek. A Független Arsenal Szurkolók Szövetségének az elnöke Lois Langton szerint a bajnoknak kijár a tisztelet, ám  a Van Persie a pályára lép akkor fütyülni fognak.

Sok szurkoló még mindig nem tudott megbocsájtani neki, hogy nem maradt. Hét évig mindig volt sérülése majd jött egy sérülésmentes szezon és a végén úgy döntött, hogy eligazol. A nyilatkozata arról, hogy nem hosszabbít, nem esett jól a szurkolóknak. A nyilatkozatával megmutatta, hogy a saját érdekei fontosabbak mint a csapaté. Nem tartotta becsben az Arsenal szurkolókat és a csapatot.” – nyilatkozta Langton

Nos ettől nem nagyon kell tartaniuk az Arsenal szurkolóinak, hiszen a bajnoki cím megnyerése után Sir Alex Ferguson minden bizonnyal pihentetni fogja kulcsjátékosokat. Az Ágyúsok jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban, igaz a Tottenham-Chelsea duó egy meccsel kevesebbet játszott Giroudék-nál.  Apropó Giroud! A francia támadót három meccsre meszelte el az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a Fulham elleni mérkőzésen történt belépője miatt, ez pedig könnyen a BL indulásába kerülhet az Ágyúsoknak.

Az Arsenal mostanság remekel  a bajnokságban, a legutóbbi tizenhárom mérkőzéséből mindössze egyszer veszítettek a londoniak. A jó szereplés azonban csalóka képet fest mert az első hét helyezett elleni mérkőzésekből mindössze egyszer (!) nyert Arsene Wenger csapata.

Ha viszont ilyen teljesítménnyel is meglesz a BL indulás az Arsenal szurkolói joggal mondhatják, hogy az (angol) futballt húsz csapat játssza, és végén az Arsenal a negyedik…

14.30 Reading-QPR
16.00 Chelsea-Swansea
17.00 Arsenal-Manchester United

Veres Péter