Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félidőben padlón, végén a mennyben – elképesztő meccsen nyert a Paks – videóval

Nem mindennapi találkozón sikerült legyőznie a Paksnak a Győrt. Pintér Attila együttese sorozatban harmadik találkozóján vesztett fontos pontokat.

A mérkőzés előtt Tomiszlav Szivics még a Kecskemét edzőjeként járt nem egyszer Győrben, ám győznie még nem tudott, ugyanez igaz a Paksra is, egészen mostanáig. De milyen összecsapáson. Senki sem gondolta volna, hogy a félidei három gólos előnyről képes vereséget szenvedni a listavezető.

Az elején a Győr dominált, helyzeteket dolgozott ki Pintér legénysége, és szűk tíz percen belül Völgyi megszerezte a vezetést csapatának. Húsz méterről a kinyíló paksi védelem között a hosszú sarokba bombázott. A helyzetek mindkét oldalon kimaradtak a folytatásban. Az első félóra végén Strestík kettőre növelte az előnyét a listavezetőnek. Tizenöt méterről a rövid sarokba lőtt. Nyolc perccel később Djordje Kamber is feliratkozott a góllövők közé. Jobb oldali szöglet után bólintott Csernyánszki kapujába. Ezzel magabiztos előnyt építettek a félidőre.

A szünetben Szivics lehet, hogy levetítette csapatának a 2005-ös BL finálé összefoglalóját, ugyanis szinte a kezdés után szépített. Az első félidőben csereként beálló Bartha játszotta lövőhelyzetbe magát, majd mintegy huszonegy méterről kilőtte a hosszú sarkot, bár Stevanovic belekapott a labdába, védenie nem sikerült. Még fel sem ocsúdott a hazai együttes a gólból, Lázok huszonötről átemelte a győri csapatkapitány  felett a labdát. Máris nyílt lett a találkozó, amire nem cáfoltak rá a csapatok. Mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám a paksi védelem összeállt, és ez ellen nem volt ellenszere a hazaiaknak, de kellettek Csernyánszki bravúrjai is. Sokáig csak mezőnyjáték folyt a pályán, és a vendégek sok taktikai szabálytalansággal állították meg a győrieket, amiknek sok sárga lap lett a következménye, mígnem a hajrára fordulva immár döntetlennel folytatták a csapatok, lévén a szintén csereként beálló Eppel is betalált. Az utolsó percben pedig Könyves megnyerte csapatának a találkozót. Kissé mögé érkező labdát valahogy maga elé terelte, majd pár métert megtéve a bal felső sarokba nyesett.

Elképesztő, fordulatokban gazdag mérkőzést láthatott a kilátogató majd 5000 néző. Szembetűnő a győriek utóbbi három mérkőzésen elhullajtott nyolc pont, ami  sokba kerülhet a végelszámolásnál, bár még hátravan öt mérkőzés, köztük rangadókkal. A Paks pedig elképesztő sorozatot produkál Sziviccsel a kispadon, igaz a tavasszal kissé kiszámíthatatlan, de szervezetten játszik, a középmezőny stabil tagjává vált.

Győri ETO – Paksi FC 3-4 (3-0)
ETO Park, 5000 néző, vezette: Iványi Zoltán

Győr: Stevanovic – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Trajkovic (Pilibaitis, 73.), Pátkai (Dudás, 82.), Kamber, Varga R., Kink – Strestík (Andric, 54.)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Szabó J. – Kovács G., Sifter – Báló (Eppel, 65), Lázok (Könyves, 71.), Heffler N. (Bartha, 21.) – Tököli

g.: Völgyi (9.), Strestík (30.), Kamber (38.) ill.: Bartha (55.), Lázok (57.), Eppel (78.), Könyves (90.)
s.: Szabó J. (34.), Sifter (37.), Kamber (59.), Tököli (59.), Fiola (63.), Lázok (67.), Éger (70.), Dudás (85.)

Pintér Attila így látta a találkozót: „Nem tudom, mi történhetett, nagy, buta hibákat követtünk el. Megnyert meccset veszítettünk el, nem volt benne a meccsben, hogy a paks egyenlít. Játékban az első félidőben mindent jól megoldottunk, tulajdonképpen utána is, de buta hibákat követtünk el a bekapott gólok előtt. Nehéz ilyenkor bármit is mondani… Az nem létezik, hogy egy lövésbe nem vetődünk bele! A szünetben kértem, ne legyenek könnyelműek, erre az ellenfél fordított. Mást nem szeretnék mondani, mert szerintem más tényezők is közrejátszottak ebben…”

Tomiszlav Szivics természetesen örült a győzelemnek: Már az első félidőben is nagyon jól játszottunk, de sok pontatlanság csúszott a játékunkba. Heffler Norbertnek passzolnia kellett volna, és akkor egy egy az eredmény. A szünetben bementünk az öltözőbe, és a játékosok csodálkoztak, hogy a null három ellenére dícsértem őket. Elmondtam, így futballozzanak tovább. Mindhárom cserénk gólt szerzett, ez külön öröm. A listavezető ellen három gólos hátrányból nyerni idegenben nagy bravúr! Gratulálok a játékosaimnak ehhez a teljesítményhez, a Győrnek pedig a bajnoki címhez!

Gavalovits Sándor