Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Újabb lépéssel közelebb az elsőséghez az Ajax

A már korábban hírezett PSV siker után nem állt meg az élet a holland első osztályban. Két másik találkozó mellett a fő érdeklődésre számot tartó amszterdamiak soros fellépése volt az est fénypontja.

NAC Breda – Ajax 0-2
Gólszerzők: Sigthorsson (47. perc), Gilissen (52., öngól)
A listavezető Ajax ugyan nem brillírozott, de a második játékrész kezdetén kihozta takaréklángon égő játékából a legjobbat, és két gyors góllal eldöntötte a három pont gazdájának kilétét.
A vesztes Breda nagy balszerencse mellett csúszhat be esetleg az osztályozós zónába, ám ez elég valószínűtlen. A siker sokkal inkább befolyásolhatja az amszterdamiak sorsát. Jelenleg négy ponttal vezetik a tabellát a PSV előtt, és ha a következő körben minimum összehoznak egy döntetlent, a sereghajtó Willem ellen, akkor már biztosan övék az első hely, akárcsak tavaly, és az előtt.

Roda JC – RKC Waalwijk 3-1
Gólszerzők: Zoet (50. perc, öngól), Malki (64.), Sutchuin Djoum (77.), illetve Boukhari (89.)
A két együttes közül, a Roda az, amely helyet szeretne cserélni a másikkal, azaz a Waalwijkkel, és elkerülni az osztályozó okozta kellemetlenségeket. A szünet után brillírozó Roda március eleje óta először nyert ligameccset, ám így is csak egy pont a hátránya, ma legyőzött riválisával szemben.
Plusz motiváció a magyar szurkolók számára, hogy buzdítsuk az RJC-t: Németh Krisztián több hét távolmaradás után, sérüléséből felépülve ismét játszhatott. A magyar támadó a 82. percben állt be, Donald helyére.

ADO Den Haag – VVV-Venlo 1-1
Gólszerzők: van Duinen (84. perc), illetve Nwofor (14.)
Az ADO-nak most már szinte minden mindegy, biztos középszer, ám a Venlonak jól jött volna a győzelem. Azonban a remi kevés lett a VVV-nek, így nem hogy megtartották volna esélyüket, a veszélyzónából való kikecmergésre, holnap, a Willem egy meglepetés eredménnyel, még a nyakukra is eshet, az utolsó helyről.

Balogh József