Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmének köszönhetően továbbra is bízhat a BL-részvételben a Schalke

A Bundesliga 31. fordulójának vasárnapi játéknapján a Szalai Ádámot sérülése miatt nékülöző Mainz erejéből csak döntetlenre futotta a nemzetközi kupaporondra vágyó Eintracht Frankfurt ellen, a Schalke ugyanakkor fölényes győzelmet aratott a Hamburggal szemben.

Mainz – Eintracht Frankfurt: 0-0.

Ahogy arról már hírt közöltünk, Szalainak eltört a csigolya-harántnyúlványa, s a Mainz toronymagasan leggólerősebb támadója nélkül nem is sikerült begyűjtenie a három pontot Thomas Tuchel legénységének. Ennek legfőbb oka, hogy bár kétszer annyi kapura lövési kísérlete volt a hazaiaknak, mint a Frankfurtnak (12-6), mindkét gárda 4-4-szer jutott el ténylegesen a kapura lövésig.

Schalke 04 – Hamburger SV: 4-1 (2-1).

A gelsenkircheni szurkolók arcáról lefagyhatott a mosoly, amikor a találkozó 5. percében Marcell Jansen egy szögletet követően megszerezte a vezetést az ellenfél számára. Ekkor kevesen hitték volna, hogy sima Schalke –siker születik majd, mégis ez történt: előbb Klaas-Jan Huntelaar gólpasszából a tizenhatos vonaláról gurított a jobb alsó sarokba Michel Bastos, majd néhány perccel később már a holland gólvágó fejezte be a támadást: Julian Draxler ment el az alapvonalig, s a középre tett labdába csak bele kellett piszkálnia Huntelaarnak. A sérüléséből visszatérő, Hunter becenévre hallgató csatár azonban közel sem állt le a góllövéssel: két, ziccerig kijátszott akciót is fejezett be eredményesen a kapu torkából, így mesterhármassal jelezte a „királykékek” drukkereinek, hogy felépült.

Míg az első játékrészben hasonló játékerőt képviseltek a csapatok, a második negyvenöt perc egyértelműen a Ruhr-vidékiekről szólt.

Gólszerzők: Bastos (10.), Huntelaar (21., 58., 66.), ill. Jansen (5.).

Szerző: Budai Levente