Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korai gól döntött a forduló rangadóján

Hiába a szerdai kiütéses siker, ezúttal a Ferencváros nagyon korán hátrányba került, amivel el is dőlt a találkozó.

A hazaiak ezúttal ugyanabban az összeállításban léptek pályára, mint a Ligakupa döntőjében, nem is volt oka változtatni Ricardo Moniznak, ám menet közben kiderült, hogy a győztes csapaton ne változtass elv gyakorlatban nem mindig működik. Ezt már a negyvenötödik másodpercben bizonyította a Videoton, amely egyértelműen támadólag kezdett, és Kovács passza után Torghelle befejezésénél nem volt esélye a zöld-fehérek kapusának. A gól nemhogy megfogta volna a Ferencvárost, hanem feltüzelte. Egyre másra vezette a veszélyes támadásokat, amelyek azonban rendre kimaradtak. Csak az első negyedórában három nagy ziccere is volt a hazaiaknak, de előbb Besic lövését védte nagy bravúrral Bozovic, majd a szöglet után a gólvonalról kellett tisztáznia a vendégeknek.   A folytatásban Juhász egy méterrel fejelt fölé. A félidő derekára állandósult a hazaiak fölénye, de meddőnek bizonyult. A mezőnyben sok volt az apróbb szabálytalanság, néha a piros-kékek tizenhatosától pár méterre, ami ígéretes lehetett volna a hazaiaknak, ennek ellenére nem sűrűn tudtak veszélyeztetni ezekből a szituációkból. Majd fél óra elmúltával kissé felforrósodott a hangulat: Böde futott versenyt Juhásszal, ám a kapujából kirontó Bozovic becsúszva mentett, sokan kezezést reklamáltak, de nem történt semmi. Alig egy perccel később Böde nyúlt húzta vissza Kovácsot, amiért a Videoton kapott szabadrúgást, ez utóbbit Moniz nem éppen nyugodtan vette tudomásul. Ekkor kissé leült a mérkőzés, és csak a mezőnyben gyürkőzött a két csapat. A szünet előtt előbb Leonardo passzát lőtte jócskán fölé ziccerben, majd ugyanezt követte el Vítor Gomes a másik oldalon.

A szünetben a hazaiaknál Cukic helyett Alempijevic lépett pályára, de sok változás nem történt a szerkezetben. Fordulás után Alvarez került helyzetbe, de Bönig blokkolni tudott. Ezután Gyurcsó lőtt jócskán fölé, majd újra a Fradi percei következtek, de továbbra is hadilábon álltak a gólszerzéssel. Jenner szögletét Gyömbér sarkazta Bozovic kezébe. A második félidőben sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, felváltva forogtak veszélybe a kapuk, a nagyobb lehetőségeket azonban Józsi Györgyék hagyták ki. A hajrá a cserékről szólt, mígnem a ráadásban Jenner vesztette el a fejét, és ellökte Paraibát, majd meg is taposta a Videoton fiatal csatárát, amiért Kassai egyből kiállította a magáról megfeledkező hollandot. A lefújással pedig eldőlt: A Videoton visszavette a második helyet, miközben a Fradi távolodik a dobogótól.

Ferencváros – Videoton 0-1 (0-1)
Puskás stadion, 10.128 néző, vezette: Kassai Viktor

Ferencváros: Jova – Somalia, Gyömbér (Klein, 85.), Besic, Bönig – Cukic (Alempijevic, a szünetben),  Józsi – Aborah (Orosz, 87.), Leonardo, Jenner – Böde
Videoton: Bozovic – Brachi, Vinícius, Juhász, Szolnoki – V. Gomes, Mitrovic – Kovács I., Alvarez (Paraiba, 58.), Gyurcsó (Stopira, 84.) – Torghelle (Nikolics, 75.)

g.: Torghelle (1.)
s.: Alvarez (10.), Torghelle (66.), Juhász (68.), Aborah (79.), Szolnoki (79.)
p.: Jenner (90+2., megtaposta Paraibát)

Így látták az edzők:

Ricardo Moniz (Ferencváros): „Gratulálok a Videotonnak a három ponthoz. Fociban fontos, hogy félelem nélkül, győzelemre játszanak. Az első félidő megmutatta, hogy a védekezésben vannak hiányosságok. A bekapott gól után volt három tiszta ziccerünk. Szerdán jól használtuk ki a helyzeteket, ma nem. A másodikban már nem voltunk dominánsak. Az kiderült ma, hogy hiába van meg bennünk a potenciál, ha ez nem jön ki. Ez az igazság napja volt, talán még nem tartunk ott, hogy EL-helyre érjünk. Taktikailag nem voltunk jók, nagyon csalódtam a mai Ferencvárosban. Sajnos mostanság képesek vagyunk a semmiből gólt kapni, ezen kell változtatni. A bíró működése sohasem kifogás, nem szabad a játékosoknak sem erre fogni. A bírók hoznak vicces ítéleteket, nem védik a focit sokszor. Nem bújhatunk ez mögé. A természetes tehetségek azt hiszik, hogy mindent képesek megtenni, de ez csak akkor jöhet össze, ha 110%-ot adnak ki. A Győrtől tanulhatunk, a magyar fociban a zárt védekezés ellen szeszélyes, ingadozó a teljesítményünk, ez igaz a Videotonra is. Nem láttam Jenner kiállítását, így nem tudom kommentálni.”

José Gomes (Videoton): „Két fantasztikus csapat újra fantasztikus meccset játszott, mi kihasználtuk az első helyzetünknek, de egyenlíthetett volna a Ferencváros. Kiegyenlített volt a játék, aztán a végén mikor feltolta játékosait a Fradi, lekontrázhattuk volna őket. Nagyon jó meccs volt, ami mutatja, hogy fejlődik a magyar foci. Fegyelmezettnek kellett lennünk, a szerdai nagy fájdalom után, lezárták a vonalak a srácok, akik minden dicséretet megérdemelnek.”

Gavalovits Sándor