Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ledolgozható-e a tetemes hátrány? – Real Madrid – Borussia Dortmund

Kiadós verést kapott Németországban a Real Madrid, és ami még fájóbbá teszi a vereséget a „Blancóknak”, Robert Lewandowski mesternégyest szerzett. Képes lesz-e Mourinho csapata dominálni?

A Signal Iduna parkban akkor került helyzetbe a Borussia, amikor csak akart, míg a Madrid játékosai olykor megszeppent kisiskolások látszatát keltették. A hétvégén mindkét együttes tartalékosan állt fel aktuális bajnokijára, és ha nehezen is, de győzelemmel hangolt. A Real a Vicente Calderonban vívott városi derbit az Atletico ellenében, míg a Dortmund a Fortuna Düsseldorf otthonából vitte haza a három pontot.

Nem volt meggyőző egyik csapat játéka sem, de bizonyítási lehetőséget kaptak a szezonban eddig kevesebbet játszó futballisták. Így nem csoda, ha takaréklángon égtek a csapatok. A Real mellett szólhat, hogy a Bernabéuban ebben a BL-idényben még nem szenvedett vereséget. Pontot is csak a Dortmund (2-2, még a csoportkörben), illetve a Manchester United (1-1, nyolcaddöntőben) tudott rabolni. Ezzel szemben a Dortmund idegenbeli mérlege döntetlenektől hemzseg. Egyetlen idegenbeli sikerét az Ajax ellen aratta (4-1, a csoportkörben), miközben négy döntetlent ért el.

Az odavágóra visszatérve: Kulcskérdés lesz, hogy a Götze, Reus, Lewandowski triót hogyan tudja majd semlegesíteni a spanyol védelem, valamint Cristiano Ronaldo pályára léphet-e, a hivatalos verzió szerint sérülés miatt hagyta ki a hétvégi bajnokit. A dortmundiaknál hiányzó nem várható.

Legutóbb 38 éve volt példa arra, hogy a Real ilyen tetemesnek mondható hátrányból tudott továbbjutni.

Real Madrid – Borussia Dortmund  – tv.: Sport 1
Madrid, 2013. április 30., 20:45, vezeti: Howard Webb (angol)

Az első meccsen 1-4.

Gavalovits Sándor