Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Első fokon nem kapott indulási jogot az Újpest és az MTK sem

Ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó bizottsága. Első körben a jelenlegi élvonalbeli klubok közül mindössze 8, a másodosztályból négy klub kapott NB I-es licencet.

Kiemelt, UEFA/NB I licencet kapott a DVSC, a Videoton, a Ferencváros, a Haladás, a Vasas, a Győr és a Honvéd. Ez azt jelenti, hogy a hét együttes nemzetközi kupaindulásra is jogosító feltételeknek is megfelelt. Csak a honi élvonalra elegendő licencet a Siófok, a Gyirmót, a Nyíregyháza, a Lombard Pápa és a Puskás Akadémia kapta meg. Az NB II-es szereplés feltételeit a BKV Előre, a Budaörs, a Dunaújváros-Pálhalma, az Ajka, a Kozármisleny, a Soproni VSE, a Szolnoki MÁV, a Szigetszentmiklós, a Tatabánya, az Újbuda és a Veszprém teljesítette első körben.

„A Bizottság 27 Licenckérelmező esetében hiánypótló határozat keretében szólítja fel a Licenckérelmezőt a klublicenc alapeljárás során feltárt hiányosságok pótlására, 2 licenckérelmező esetében pedig a soron következő, második ülésére halasztotta a licenckérelem megtárgyalását.” – olvasható az MLSZ honlapján.

A hiánypótlással kapcsolatban bővebb információ kifejti, hogy május 14-ig lehet beadni a hiányzó dokumentumokat: „Azon klubok, amelyek esetében a Bizottság hiánypótló határozatot hozott, az „mlsz.info” online rendszerén keresztül megkezdhetik a jelzett hiányosságok pótlását. A rendszer 2013. április 29 – 2013. május 7-ig ad lehetőséget a klubok részére a jelzett hiányosságok pótlására.
Ezúton szeretnénk felhívni a licenckérelmezők figyelmét, hogy jelen hiánypótlási kör az utolsó, és a hatályos Klublicenc szabályzat 12. számú melléklete alapján, díjfizetési kötelezettséggel jár. A hiánypótlási díj meg nem fizetése a licenckérelem további tárgyalásának megszüntetését eredményezi.
A megküldött hiánypótlásokkal kiegészített licenckérelmek elfogadásáról vagy elutasításáról a Bizottság második ülésén, várhatóan 2013. május 14-én hoz döntést.”

Gavalovits Sándor