Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósfigyelő: Pintér kapaszkodik a Zaragozával, Koman gólpassz Oroszországban

Kezdenek körvonalazódni, hogy miként alakulhatnak a magyar játékosok, és klubjaik sorsa, a következő szezontól. Sajnálatos tény, de többen is a kiesés ellen harcolnak, ám vannak, akik sokkal magasztosabb célokért küzdhetnek, edzőik nem mellékesen nagy elégedettségével. Nézzük is meg, hogy kikről van szó!

Anglia – Championship
Csak döntetlenre volt jó a Bolton, a már bajnok Cardiff otthonában, így bár a 6., play-offot érő pozíciót foglalja el, Bogdán Ádámék az utolsó fordulóban még nyomás alatt játszhatnak, hiszen fontos lenne nyerniük, a biztos rájátszásért.
Cardiff City – Bolton Wanderers 1-1

League One
Sajnos nem búcsúzott szépen a harmadosztály küzdelmeitől, a Portsmouth, amely pár év alatt rekordgyorsasággal zuhant a Premier League-ből, a League Two-ba ezzel. Gyepes Gábor most 60 percet töltött a pályán, a Shrewsbury elleni vereség alkalmával. A bekk egyébként végig asszisztálta az egész szezont, a hírek szerint azonban szerepet szánnak neki, a nyártól újjá épülő klubban. Reméljük a legjobbakat, kár lenne ugyanis mind a magyar védőért, mind pedig a Pompey-ért.
Shrewsbury – Portsmouth 3-2

Premier Leauge U21
A Liverpool U21-es együttesének szokásszerint vezéralakja volt Adorján Krisztián, aki bár kihagyott egy tizenegyest, a West Ham elleni bajnokin, ám később ő szolgálta ki egyik csapattársát, Baxtert. Sajnos azonban ez sem volt elég a sikerhez, vagy legalább a döntetlenhez, a „Kalapácsosok” ugyanis 2-1-re nyerni tudtak.
West Ham U21 – Liverpool U21 2-1

Németország – Bundesliga 2
Kénytelenek vagyunk egyből a másodosztályra ugrani, ugyanis szinte kivétel nélkül sérült az összes első ligás honfitársunk. Még Szalai Ádám is a maródiak közé került, mert utólag, a Dortmund meccset követően, csigolyasérülést állapítottak meg a csatárnál.
Hajnal Tamás játszhatott volna egyedül, ám ő végig padozta a Stuttgart, augsburgi szénné égését.
És ha már második vonal: bár önmagában nem számítana rossz eredménynek, a Köln elleni 1-1, az 1860 München számára, sajnos ezzel a döntetlennel, újfent elszálltak Király Gáborék feljutási reményei.
1. FC Köln – 1860 München 1-1

3.Liga
Bajner Bálinttal a kezdőjében állt fel, a Borussia Dortmund második csapata, ám most a magyar csatár se tudott sokat hozzá tenni, a Ruhr-vidékiek teljesítményéhez, aminek így újabb zakó lett a vége. És bár a „Kisdortmundnak” még öt bajnokija van hátra, ám utolsó előtti helyen áll, és nagyon kell kapaszkodnia a hajrában.
Borussia Dortmund II – Wehen Wiesbaden 1-2

Olaszország – Serie A
Két sorozat is megszakadt, a Genoa, veronai győzelmével. Egyrészt a piros-kéke február 17 után tudtak ismét bajnokit nyerni, míg Tőzsér Dániel négy, egész meccses padozás után ismét játszhatott. Igaz, utóbbiban nem sok köszön volt, hiszen időhúzó csereként léphetett csak pályára, a 90 percben. Szerény, egy gólos sikerükkel a liguriaiak még nem mozdultak el a kiesőzónából, ám helyzetük korántsem reménytelen.
Chievo – Genoa 0-1

Spanyolország – Primera Division
Fontos kiesési rangadót nyert meg a Real Zaragoza, amely a szebb napokat is látott Mallorcát fogadta. A hazaiak 3-2-es sikeréből pedig alaposan kivette a részét Pintér Ádám is. A magyar játékos, a védősor előtt jól mozgott, szépen szűrte meg a szigetlakók támadásait. A Zaragoza a megszerzett három pont segítségével elmozdult az utolsó pozícióból, bár még így is csak 19.
Real Zaragoza – RCD Mallorca 3-2

Dánia – Superligaen
A korábban még dobogóról is álmodozó Odense, tavaszi teljesítményére nincs jobb szó, a katasztrofálisnál. Az OBK, most is Vadócz Krisztiánnal a „fedélzetén” szenvedett vereséget, most éppen otthon, a TRE-FOR Parkban, a halovány Bröndbytől.
Odense BK – Bröndby 1-2

Finnország – Veikkausliiga
Új gárdájában is alapembernek számít, az előző szezon egyik legjobb finnországi játékosa, Gruborovics Tamás. A magyar játékos egyébként végig a pályán volt, a számára jól végződő Inter Turku siker során.
Inter Turku – Jaro 1-0

Oroszország – Premjer Liga
Dzsudzsák Balázs 89 percet töltött a pályán, a Dinamo Moszkva színeiben. A fővárosi együttes 3-1 tudott nyerni, a Mordovija ellen, így feljött a hatodik helyre a táblázaton.
Az Alanyija – FK Krasznodar mérkőzésen két magyar labdarúgó is lehetőséget kapott. Igaz Priskin Tamás a hazaiaknál az első félidőt, míg a vendégeknél Koman Vladimir a másodikat kapta meg, bizonyításra. Végül Komannak lehetnek szebb emlékei, ugyanis a hosszabbításban honfitársunk adta a gólpasszt, az FK győzelmet jelentő gólhoz.
Dinamo Moszkva – Mordovija Szaranszk 3-1
Alanyija Vlagyikavkaz – FK Krasznodar 2-3

Balogh József