Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az „örökifjú” Raúl ezredes lett!

Raúl González Blancó fantasztikus mérföldkőhöz érkezett. A Real korábbi csapatkapitánya április 27-én pályafutása 1000. mérkőzését játszotta.

Raúl tavaly nyáron igazol Katarba, az al-Szadd csapatához. A legendás spanyol csatár pályafutása lassan a végéhez közeledik, ám mi sem bizonyítja jobban Raúl futballszeretetét, mint az, hogy 35 évesen is igyekszik minél több időt a pályán tölteni. Az al-Szadd színeiben például profi pályafutása 1000. mérkőzését játszotta, április 27-én az al-Rajjan elleni Herceg-kupa elődöntőjében.

Az időzítés nem is lehetett volna jobb Raúl számára, hiszen ugyanezen a napon játszották a madridi városi derbit is Spanyolországban, melyen a Real 2:1-re nyert. Raúl duplán örülhetett, egyrészt azért, mert köztudottan szíve egyik darabja örökké a Real Madridé, másrészt pedig mostani csapatával a katari kupa döntőjébe jutott – ráadásul a bajnoki címet már megnyerte az al-Szaddal.

Raúl profi pályafutás Jorge Valdanónak köszönhetően 1994 októberében kezdődött, amikor is Zaragozában 17 évesen és 124 naposan Emilio Butragueno helyére becserélte a mester. Valdanó nagytisztelettel beszél az óta is Raúlról. „Raúl a futball szerelmese. Kiváló ember. Pont olyan, mint egy spanyol kerékpáros, felelősségteljes és roppant tehetséges. Azt hiszem, a vezetéknevei közé most már tényleg fel kellene vennie az „örökké” szót, hiszen időtől és helytől függetlenül folyton a legmagasabb szinten teljesít. Az 1000 profi mérkőzés pedig önmagáért beszél!” – Nyilatkozta Valdano a ’Marcának’.

Raúl az 100 találkozón 451 gólt szerzett. Bármerre is jár a nagyvilágban, Madridban, a Schalkénál vagy éppen most Katarban, nagy tisztelet és szeretet övezi. Sportolóként és emberileg is csillagos ötös!

Nagy Ákos