Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájcból érkezhet Thomas Schaaf utóda Brémába

A szezonból még három találkozó hátra van, ennyi idő, azaz 270 perc áll a Werder játékosainak rendelkezésére, hogy kiharcolják a bennmaradást. Ha sikerül nekik, ha nem, minden bizonnyal a következő szezont már nem Thomas Schaaf irányításával kezdik meg.

Az idei szezon a Werder Bremen szurkolói és vezetői számára egy rémálom. Három forduló van hátra, és a csapat a kiesés ellen küzd, előnye csupán két pont a jelenleg osztályozós helyen tanyázó Augsburg előtt. A hajrához közeledve formájuk sem valami bíztató: legutóbb 2012. február 9-én nyertek Stuttgartban, az azóta lejátszott tíz meccsükön négy döntetlen és hat vereség a mérlegük, tíz gólt szereztek és huszonkét gólt kaptak. A feszültség a játékosokon is érezhető, hiszen korábban edzésen estek egymásnak, majd legutóbb attól volt hangos a német sajtó, hogy Arnautovic és Elia a múlt heti Leverkusen elleni találkozó előtt éjszakázott, hajnal 3-kor gyorshajtáson érték őket az autópályán. Ennek eredményeként a két játékosra a szezon hátra lévő részében nem számítanak Brémában. A vezetőségnél a pohár a Wolfsburg ellen hazai pályán elveszített találkozó után telt be, ahol a csapat 3:0 arányú vereséget szenvedett. A vezetőedző, Thomas Schaaf a lefújást követően fel is ajánlotta lemondását, amelyet hosszas tanácskozás után végül nem fogadtak el a klubnál. Ám úgy tűnik, a mester csak a szezon végéig marad, hiszen időközben felvették a kapcsolatot Christian Gross-szal, aki azóta már járt Németországban, hogy találkozzon a vezetőkkel.

A svájci nemzetiségű Gross hazájában szerzett magának hírnevet a Basel irányítása során, ahol tíz évet töltött. 2009-ben Stuttgartban vállalt munkát, a svábokat a tabella hatodik helyére vezette. A 2010/11-es szezont aztán nem kezdte valami jól csapata: az első hét fordulóban egy győzelem mellett hat vereség volt a mérleg, így októberben megköszönték a munkáját. Rövid pihenő után ismét Svájcban vállalt munkát a Young Boys élén, ahonnan a 31. forduló után a Servette elleni vereség következtében tovább állt. Most pedig úgy néz ki, hogy a következő szezontól ő veszi át az 1999 óta a szakmai munkát irányító Thomas Schaaf helyét. Hétvégén a Hoffenheim ellen lép pályára a Werder hazai pályán, ahol ha ismét három pont nélkül marad, akkor a korábbi német bajnok csapat szinte már készülhetne is a másodosztályba.

Móra Tamás