Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: történelmi este lesz

A Borussia Dortmund trénere, Jürgen Klopp szerint történjék bármi a ma esti Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján, évek múltán is emlegetni fogják a két csapat találkozóját. Saját csapatának sikerét ugyanakkor abban látja, ha játékosai meg tudják teremteni az egyensúlyt védekezés és támadás között.

Ma este Madridra figyel a futballvilág, 20.45-től rendezik ugyanis a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját, ami 4:1-es dortmundi előnyről indul, tét pedig a májusi döntő. A vendégek mestere úgy véli, hogy Real számára az idegenben szerzett gól sokat számíthat még a végelszámolásnál, ám bízik játékosai képességében. „ A játékosaim nem bukhatnak el, csak a legjobbjukat nyújthatják. Még nem érezzük úgy, hogy máris döntősök lennénk, de mindent bele fogunk adni, hogy a fináléban lehessünk. Ellenfelünknél hisznek benne, hogy a saját javukra tudják fordítani az állást. A szurkolóik csalódottak voltak az első meccs eredményét látva, így már az első másodperctől kezdve biztosan nekünk fognak esni. De ismerjük saját képességeinket, és az elmúlt három találkozón sok problémát okoztunk a Real Madridnak. Nem játszhatunk csak védekezve, ugyanakkor nem fogunk fejjel a falnak sem rontani. A kettő közötti egyensúly lesz a kulcs.”
Korábban arról szóltak a hírek, hogy Piszczek nem léphet pályára a Bernabeu stadionban, a játékos viszont már futógyakorlatokat végezhetett. Szereplése csak közvetlenül a mérkőzés előtt fog eldőlni, ám van rá esély, hogy ott lesz a gyepen a kezdő sípszó pillanatában.

Móra Tamás