Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi lehet ott?! Már a Feyenoord is Dániába jár tehetséget rabolni!

Egészen elképesztő tendencia kezd megmutatkozni, a holland labdarúgáson belül. Nem elég, hogy a Németalföldön találhatók Európán belül talán a legtehetségesebb gyerekek, az élklubok megfigyelői már külhonba is kinyújtóztatják egyre gyakrabban csápjaikat.

Az Ajax utánpótlásába már egy jó ideje bekerült a dán vonal, az amszterdamiak első keretében ugyanis pillanatnyilag is hat játékos szerepel, az északi országból. Talán ennek majmolására mintájára, a Feyenoordnál is elkezdtek Dánia felé kacsintgatni. A jelek szerint pedig nem is eredménytelenül.

A rotterdamiak fürkészei, a másodikligás Lyngby támadóját, Yussuf Poulsent nézték ki. A júniusban még mindig csak 19 esztendős játékos, 23 bajnoki fellépésén hét gólt szerzett, ám így is társgólkirályi címet szerzett, ami mindent elmond a dán második vonal színvonaláról, de hát lelkük rajta. Ugyanezek a sasszemű szakemberek vették észre a „tengerben”, az idei szezon egyik legjobb játékosát, az élete idényét futó Graziano Pellét is.

Jó persze ez a Poulsen sem akárki, jelenleg a dán U19-es válogatott tagja, és eddigi hét fellépésén hétszer volt eredményes.

A legfrissebb értesülések szerint azonban a Feyenoordnak komoly ellenfele lehet a csatár szerződtetésében: a német Bundesligába újra feljutó Hertha is élénken érdeklődik a játékos iránt, ez pedig könnyebb megdobja, a körülbelül 300 ezres alapértéket.

Balogh József