Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Képes lesz-e csodára a Barca?- Barcelona – Bayern München

A Bajnokok Ligája elődöntőinek első mérkőzésén a Bayern München hatalmas előnyre tett szert a Barcelona ellen, ugyanis 4:0-ra nyertek az Allianz arénában. A párharcot már nagyon úgy néz ki, hogy a Bajorok megnyerték, de a Messi vezérelte katalán sztárcsapatot nem szabad leírni, s megpróbálják a lehetetlent.

A Barca hazai pályán az esélytelenek nyugalmával léphet pályára, azonban mégis csak egy olyan klubról beszélünk, melyet jobbnál jobb játékosok alakítanak. Ugyanez elmondható a Bayernről is, akik a múlthéten elképesztően jó helyzetkihasználással leverték Messiéket. Talán az első félidő 1:0-s eredménye után senki sem gondolta volna, hogy a Kassai Viktor által vezetett mérkőzésen szinte a földbe tiporják a Barcelonát. Mégis megtörtént, s most a spanyol csapat a futballvilág egyik legnagyobb csodáját vinné véghez, ha ilyen hátrányból kiejtené ezt a bombaerős Bayernt. Igazából ennek nagyon kicsi az esélye, s most látszik a Barcan, hogy így a szezon végére talán egy picit elfáradtak, ami érzékelhető volt a hétvégi meccsükön is. A Bilbao ellen egy 2:2-s döntetlent játszottak nem a legerősebb kezdőjükkel, míg ellenfelük a Bayern fél gőzzel 1:0-ra legyőzte a Freiburg csapatát.

Mindkét csapatból akadnak majd hiányzók, de egyik sem pótolhatatlan. A Bayern drukkerek számára jó hír, hogy a csapat horvát csatára Mandzukic kezdő lehet, hisz lejárt az egymeccses sárgalapos eltiltása, valamint a hazaiaknál Adriano is pályára léphet.

Várható kezdők:

Barcelona: Valdes – Alba, Adriano, Pique, Alves – Iniesta, Busquets, Xavi – Pedro, Messi, Sanchez

Bayern: Neuer – Alaba, Dante, Boateng, Lahm – Schweinsteiger, Martinez – Ribery, Müller, Robben – Mandzukic

A nyilatkozatok alapján a Bayern azért még óvatos, hisz mégis csak egy Barca ellen kell játszani, akik az utóbbi időben abszolút az egyik legeredményesebb futballt játszották. A Barca középpályása Iniesta már valamelyest elkönyvelte a kiesést.

A célunk a finálé, és ehhez pontosan ugyanolyan jó játékra lesz szükségünk, mint a párharc első mérkőzésén. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, az, ha elhisszük, már ott vagyunk a döntőben. Mert ha van csapat, amelyik képes visszajönni ilyen hátrányból, az a Barcelona. A katalánok is tisztában vannak azzal, hogy ha betalálunk, akkor nekik már hat gól szükséges a továbbjutáshoz. Az első perctől kezdve koncentrálnunk kell majd, még jobban, mint hazai pályán, és mindenre fel kell készülnünk.”-mondta a holland válogatott középpályás Arjen Robben.

„Az emberek nagyon igazságtalanok a csapattal. Az előző öt szezonban háromszor nyertünk BL-t, vagy ha nem, akkor legalább elődöntősök voltunk, a negyedik bajnoki cím kapujában állunk, szuperkupákat vittünk haza. Micsoda sorozat! Az elmúlt években mindent megnyertünk a Barcának. Lehet arról beszélni, hogy egy korszak véget ért, de azért a kellő tiszteletet meg kellene adni.”– nyilatkozta Iniesta.

A mérkőzésen a sípmester a szlovén nemzetiségű Damir Skomina lesz, aki idén vezette a Dortmund – Sahtar, Sahtar – Chelsea illetve a Real – Man. City meccset is.

Báló Bence