Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő rekord küszöbén a Napoli

Az SSC Napoli egészen parádésan kezdte az idei szezont a Serie A-ban. Az AS Roma legyőzése után nyolc fordulót követően továbbra is hibátlan a nápolyi klub. Maurizio Sarri csapata a Juventus hat esztendeje tartó egyeduralmát szeretné megtörni. A csapat évek óta épül, a gerincet pedig sikerült egyeben tartani. A Hamsik, Mertens, Insigne, Callejon négyes által fémjelzett csapat idő közben egy olyan rekord küszöbére érkezett, melyet nem sok sztárcsapat tudhat magának még Európa szerte sem. 

redim

Sarri mester csapata lassacskán egy esztendeje veretlen idegenben. Legutóbb még tavaly október 29-én a Juventus tudott diadalmaskodni Hamsikék ellen (2:1). Azóta 18 idegenbeli mérkőzésen senki nem tudta otthon tartani a Napoli ellenében a három bajnoki pontot, még a legnagyobb riválisok sem. Amennyiben október 25-én a Genova sem lesz képes erre, abban az esetben a Napoli szurkolók elmondhatják, hogy csapatuk egy naptári esztendeje veretlen idegenben a Serie A-ban.

A nem éppen mindennapi rekord értékét tovább növeli, hogy a szóban forgó 18 mérkőzésből 16 alkalommal győztesen hagyta el a Napoli a játékteret, és csupán a Fiorentina (3:3) és a Sassuolo (2:2) tudott pontot menteni hazai pályán a riválissal szemben.

S, hogy miért lett mégis bajnok a Juventus? Nos, hazai környezetben nem sikerült ennyi pontot összeszorgoskodni, miközben a torinóiak elképesztő hazai veretlenségi sorozatot futottak és idegenben sem potyogtatták a pontokat. Apropó Juventus! A “zebrák” hazai veretlenségi sorozat a minap megszakadt.