Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar a szurkolókra és az ellenfélre panaszkodik

Érthetően nehezen teszi túl magát Neymar a tegnap esti, Olympique Marseille – Paris Saint-Germain rangadón. A döntetlen mellé a brazil sztárt egy második sárgalapot követően még ki is állította a játékvezető a hajrában.

neymarVSmarseille001

A nyáron Párizsba igazolt Neymarnak ez volt az első francia klasszikusa, és talán még ő sem volt felkészülve arra a fogadtatásra, amellyel a Vélodrome közönsége fogadta őt. A hazai drukkerek folyamatos füttyögésétől még aligha akadt volna ki a brazil csillag, ám a Barca korábbi játékosa már nehezen nyelte le, hogy folyamatosan zavarni próbálták őt.

Felvételek bizonyítják, hogy amint az oldalvonal közelébe ért, a marseille-i rajongók minden kezük ügyébe kerülő tárggyal megdobálták őt. ÉS akkor mindemellett még az OM játékosai is igyekeztek faragni őt, aminek a meccs végén egy kiállítás lett a jussa. Ocampos ugyanis annyira felhergelte Neymart, hogy az önmagáról megfelejtkezve lökte fel az argentin légióst.

A lefújást követően a brazil kilences természetesen negatívan tudott csak nyilatkozni az eseményekről:
„Végig dobáltak mindennel. Pálcikákkal, narancsleves palackokkal, kólával. Azt hiszem, hogy ez nem része a futballnak. Nem tudom, hogy a szövetségnél mit látnak majd, de ez nem normális, nem hiszem, hogy ez a megfelelő út. Még az étteremben sem dobáljuk meg villával és késsel a szakácsot. Úgy vélem, hogy a kiállításom túlzás volt, igazságtalan. Rengeteg rúgást kaptam, mégis felálltam, és támadtam. Az ellenfél provokált, és mindent megtett, hogy a játékvezető kiállítson. Hibát követtem el, kicsit nyugodtabbnak kellet volna lennem.” – összegzett Neymar.

Balogh József