Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel egy hónap után újra nyert a DVTK

Izgalmas mérkőzésen kerekedett végül felül a DVTK a Kecskemét csapatán. Az első félidőben Rajczi véleményes góljával a vendégek szereztek vezetést, majd a második félidőben a fölényben játszó hazai piros-fehérek szintén sokat vitatott szituáció után szerezték meg a győztes gólt.

Diósgyőrben nagy célokkal vágtak neki az idei szezonnak, a találkozót megelőzően viszont már csak a becsület volt a tét a csapat számára, hiszen a tabellán csupán a 12. helyet foglalták el. Utolsó öt mérkőzésükkel kapcsolatban Kovac Zoltán is csak annyit mondott pénteken: a körülményekhez képest örüljünk, hogy ilyen meccseket játszottunk eddig. Az edző ezzel valószínűleg a keret szűkösségére célzott, hiszen a Debrecen elleni hazai mérkőzésen például négy játékost tudott csak a padra ültetni sérülések és eltiltás miatt. Mostani ellenfelük az a Kecskemét volt, amely csapat idén lejátszott tíz mérkőzéséből a kezdő sípszó pillanatáig egyetlen vereséget szenvedett, kispadján pedig az a Horváth Ferenc ül, aki játékosként megfordult a borsodi klubnál is, valamint hírbe hozták az edzőt kereső Diósgyőrrel.

Horváth Ferenc öt védővel küldte pályára együttesét, ami akár azt sejtetné, hogy védekezésre rendezkedett be csapatával, ám a hátsó ötösből támadások során csak három ember maradt védekezni, ketten közülük pedig a támadásokat igyekeztek segíteni. Az első lövés Nagy Patrik révén a lilákhoz fűződött, távoli kísérleténél Ribánszki a helyén volt. A hazaiak közül az első percekben főleg Gallardo volt az, akinek semlegesítése gyakran megoldhatatlan feladatot jelentett a védők számára. Aztán egy ártalmatlan szituációt követően Vaskó kezére pattant a labda, a nagyobb baj csak az volt, hogy mindez a büntetőterületen belül történt, így tizenegyeshez készülhettek a piros-fehérek. A labda mögé a korábban biztos ítéletvégrehajtónak bizonyuló csapatkapitány, Luque állt, aki a pálya talajának hibája miatt nagyon gyengén a kapu közepébe lőtt, Antal Botond így lábbal hárítani tudott. A kihagyott büntető nem szegte a hazaiak kedvét, sőt a huszadik percre akár már kettővel is vezethettek volna. Gallardo ugyanis okosan használta ki, hogy bedobásnál nincs les, Seydi középre tett labdáját Mogyorósi sokadik jó közbelépésének köszönhetően a szezon végén visszavonuló Fernando nem érte el. A kihagyott helyzet nem sokkal ez után megbosszulta magát, hiszen egy szabadrúgás-variáció után előbb a felsőlécen csattant a labda, majd egy középre visszatett labdából Rajczi szerezte meg vitatott körülmények között a vezetést csapatának. A félidő vége felé igyekezett benyomni ellenfelét a saját kapuja elé a DVTK, mezőnyfölénye ellenére azonban nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani.

A szünet után is folytatódott a hazai fölény, egyértelműen beszorult kapuja elé a KTE. A hazaiak mezőnyfölénye ellenben inkább csak passzolgatásban merült ki, a kapu elé érve kifogytak az ötletből a játékosok. Megpróbáltak a szélen is a hazai védelem mögé kerülni, ám a beívelt labdákat mintha csak falra rugdosták volna, úgy jöttek vissza a mezőnybe. A miskolciak akarata végül a 77. percben góllá érett, amikor a kapu elő keveredő balhátvéd, Gohér egyenlített. Öt percre rá már az előny is a piros-fehéreknél volt, ehhez Antal és Seydi találkozására volt szükség a kecskeméti kapu előtt. Németh Ádám játékvezető úgy ítélte meg, a vendég kapus szabálytalanul állította meg a hazaiak légiósát, amit újabb tizenegyes és egy kiállítás követett. Addigra azonban már kihasználta mind a három cserelehetőségét Horváth Ferenc, így a továbbiakban a mezőnyjátékos Póti Krisztián állt a kapuban a kiállított Antal helyett. A labda mögé ismét Luque állt, ezúttal azonban nem hibázott. A hátra lévő időben volt még lehetősége a Kecskemétnek is az egyenlítésre, valamint Rudolf Gergely kétszer is tesztelhette Pótit, újabb gól azonban nem született, így a Videoton 2:1-es legyőzése után hat héttel ismét három pontnak örülhettek az Avas alján.

Diósgyőr – Kecskemét 2:1 (0:1)
Miskolc, 4000 néző Vezette: Németh Ádám

DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Takács P., Elek (Rudolf, 62.) – Gallardo (Nagy T., 86.), Fernando, Luque – Seydi (Bacsa, 88.) Vezetőedző: Kovac Zoltán.

KTE: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Mohl, Forró – Hullám (Pekár, 65.), Nagy P., Edgardo – Rajczi (Burgos, 68.), Salami (Balázs, 78.) Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Gohér (77.), Luque (82. – büntetőből) illetve Rajczi (23.)
Sárga lap: Ribánszki (23.), Kádár (39.), Seydi (88.) illetve Edgardo (31.), Nagy P. (33.), Antal (76.), Mogyorósi (90.)
Kiállítva: Antal (80.)

Kovac Zoltán:“Mindenki láthatta, hogy támadófocit próbáltunk játszani, s az is lett. Türelmesen kellett futballoznunk, s csak lassan lehetett felépíteni a játékot. Hamarabb is megszerezhettük volna a vezetést, akár az első tizenegyesnél, de ott a pálya egyenetlensége miatt, nem jött össze Luquénak a gól. Messze vagyunk még attól, ami ideális lenne, mivel én gyorsabb focit szeretnék látni. A Kecskemét jól játszott, technikás, gyors labdarúgók alkotják a keretét, így nekik is gratulálnom kell a mutatott teljesítményhez.”

Horváth Ferenc:“Azt gondolom, hogy az első félidőben jól futballoztunk, jól működtek a dolgaink. A második játékrészben visszaálltunk, hogy területet adjunk a hazaiaknak, illetve, hogy a kontráink jobban üljenek. A tizenegyes-rúgó bajnokság sajnos tovább tartott, mint gondoltuk. A kiállításnál nem tudom mit kellett volna tennie a kapusomnak, talán a láthatatlanná tévő köpenyét kellett volna felvennie. Gratulálok s játékosaimnak, mert összességében nem játszottunk rosszul.”

Móra Tamás