Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalait újabb csapat nézte ki magának

Szalai Ádám idényben nyújtott teljesítménye több csapat figyelmét is felkeltette. Korábban hallani lehetett a Borussia Dortmund, Lazio, West Ham United érdeklődéséről is, most pedig a VfB Stuttgartnál dobták be a nevét.

Honfitársunk 29 német bajnokin 13 gólt ért el, aminek köszönhetően a következő szezontól könnyen más csapatban találhatja magát. Jelenlegi klubjánál hallani sem akarnak távozásáról, hiszen köré építenék a következő szezon csapatát. Ám van az a pénz, amire nyilván a Mainz vezetése nem tud nemet mondani.

Stuttgartban nagy szükség lenne egy csatárra, hiszen a svábok idén csupán 37 gólt szereztek, ebből Ibisevics egymaga 15-öt, mögötte pedig hatalmas az űr. Támadófronton sem áll túl jól a VfB, hiszen Cacau régóta sérült, valamint már 32 éves, Macheda kölcsönjátéka után visszatér Manchesterbe, a fiatal Tunay Torun is régóta sérültlistán van, így jelenleg a bosnyák mögött csak Harnik az, aki bevethető csatárként, ám ő is inkább támadó középpályás. A Stuttgartra idén még vár egy Német Kupa finálé, amelynek köszönhetően jövőre biztos Európa Liga résztvevő lesz a csapat, így nem sajnálnának akár 8 millió eurót sem Szalaiért. Hajnal Tamás mellett így könnyen két honfitársunkért is szoríthatunk a Mercedes-Benz Arénában a következő szezontól.

Móra Tamás