Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: „A Bayern olyan, mint egy rosszfiú a James Bond filmekből”

Szombaton Bajnokok Ligája döntőt rendeznek Londonban két német csapat részvételével, és a nyilatkozatokból is érződik, hogy egyre közelebb a finálé napja. Jürgen Klopp próbálja levenni a terhet játékosai válláról, így időről időre odaszúr a bajoroknak, legújabb nyilatkozatában a James Bond filmekben szereplő rosszfiúkhoz hasonlította Jupp Heynckes csapatát.

A dortmundi edző élesen kritizálta a bajorok átigazolási politikáját, ami annak tükrében nem csoda, hogy 37 millió euró ellenében épp tőlük vették meg Mario Götzét, valamint Hummels és Lewandowski iránt is élénk érdeklődést mutatnak. „A Bayern egy évtizeden át olyan sikeres szeretne lenni, mint a Barcelona. Ez rendben is van, ha van hozzá elég pénzed, ami nagyban megnöveli az esélyét a sikernek. Ugyanakkor a pénz nem garantál semmit” – nyilatkozta a finálé előtt.

„A mi csapatunk nem egy bevásárlóközpont, ám ők szeretnék megvenni játékosainkat, hiszen tisztában vannak vele, hogy nem tudunk ugyannyi pénzt fizetni nekik, mint ők. Ha ezt akarják… Olyan ez, mint James Bond – csak ők éppen a rossz fiúk. Részünkről nem az a járható út, amit a Real Madrid vagy a müncheniek csinálnak. Nekünk okosabban kell gazdálkodnunk. Ennyi pénz áll rendelkezésünkre, szóval ennyit tudunk fizetni.”

A 45 éves Klopp azt is elárulta, hogy korábban csábították a Bayern kispadjára, az állást azonban végül Klinsmann kapta meg. „Uli Höness megkérdezte, találkozhatunk-e. Én azt válaszoltam neki: igen, uram, de előtte beszélnem kell anyukámmal. Höness azt mondta, két edzőben gondolkodnak, akik közül én vagyok az egyik jelölt. Később az elnök Klinsmann mellett tette le voksát, ami nem volt nagy csalódás számomra – abban az időben másodosztályú csapat menedzsere voltam, aki számára a Bayern hívása nem a legrosszabb dolog a világon.”

Klopp végül 2008-ban a Mainz kispadját hátrahagyva Dortmundban kötött ki, ahol eddig két bajnoki címet ünnepelhetett. Szombaton az a célja, hogy egy BL trófeát is a házi vitrinbe tehessen.

Móra Tamás