Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leonardo túl a műtéten; marokkói klubbal működik együtt a Fradi

Két fontos esemény is történt a Ferencváros háza táján. Az első, és talán legfontosabb, hogy átesett a szárkapocscsont-műtéten a zöld-fehérek brazil játékosa, Leonardo. A klubvezetés pedig együttműködési megállapodást írt alá a marokkói Raja Casablancával.

A másfél héttel ezelőtt súlyos sérülést szenvedő Leonardót Amszterdamban operálták meg. A műtét során csavarokkal rögzítették a futballista eltört csontjait. A brazil játékos a Győr elleni bajnokin szenvedett szárkapocscsont-törést, miután Marek Strestík hátulról rácsúszott a lábára. A Fradi 99-ese a legoptimistább becslések szerint is öt hónap múlva kezdheti el az edzéseket. A klub hosszabbítási ajánlatát még nem vette fontolóra a labdarúgó, mert előbb meg szeretné várni a felépülését.

Közben a színfalak mögött megállapodás született egy marokkói klubbal. A Raja Casablanca csapatával szakmai együttműködést kötött a Ferencváros. A történet nem új keletű, hiszen a hetvenes években dr. Orosz Pál edzősködése idején a Casablanca többször is a marokkói pontvadászat dobogóján végzett. A zöld-fehér klub hivatalos oldala szerint már az év elején is voltak informális megbeszélések.

A Raja Casablanca vezetői pénteken érkeztek hazánkba, majd megtekintették a népligeti edzőbázist, a jelenleg épülő új stadiont, majd ellátogattak Telkibe, a II. Pünkösdi futballtornára. A két egyesület vezetői a sportkomplexum értékesítési vezetőjével tárgyaltak a marokkóiak magyarországi, valamint a Fradi Marrakech-i edzőtáborozásával kapcsolatban. Majd a felek közösen megtekintették a Győrben megrendezett Ferencváros – MTK örökrangadót. A mérkőzés szünetében pedig sor került a szakmai együttműködési szerződés aláírására is. Ebben lefektették a játékosok kölcsönadására és a két klub kölcsönös edzőtáborozására vonatkozó lényegi dolgokat.

Gavalovits Sándor