Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kameruni sztárral erősítene a bajnok Galatasaray

A török bajnokságot nem is olyan régen megnyerő Galatasaray együttese legutóbb a valenciai Tino Costat nézte ki. Most pedig újabb prédára vetették ki a hálót Isztambulból. A védelem megerősítése érdekében Fatih Terim vezetőedző Aurélien Cheodjut vette fel kívánság listájára.

Chedjou jelenleg a francia Lille alkalmazásában áll, ám klubjának nem sikerült megszereznie a jogot, a Bajnokok Ligája indulásra. Így pedig könnyen elképzelhető, hogy a 27 esztendős védő új kihívás elé néz, hogy ősszel ismét a legrangosabb európai kupasorozatban mérettesse meg magát.

A hírek szerint a Galatasaray már meg is tette ajánlatát a 23-szoros kameruni válogatott bekkért. A török gárda állítólag 7,5 millió eurót lenne hajlandó fizetni érte, ami kicsit kevésnek tűnhet a transfermakrt.de-n olvasható becsült, 12 milliós értékhez képest. A Galata egyébként kissé spórolósnak tűnő ajánlatára, a Lille elnöke, Michel Seydoux elhúzta a mézes madzagot. A francia vezető szerint ugyanis (így keltve fel az angol klubok érdeklődését, árának feljebb srófolása érdekében), Chedjou a legszívesebben a Premier League-ben játszana

Balogh József