Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a Real Sociedad sikereinek legfőbb kovácsa!

Philippe Montanier, a Real Sociedad vezetőedzője a szezon végeztével feláll a baszkok kispadjáról, és hazatár szülőhazájába, Franciaországba. A 48 éves gall szakember következő csapata nagy valószínűség szerint a Rennes lesz.

A Real Sociedad hivatalos közleményben tudatta, hogy a sikeredző, Philippe Montanier a szezon végeztével elhagyja a klubot. “A vezetőedzőnk tudatta velünk, hogy a szezon végeztével elhagyja a klubot. Egy tökéletes szezont készül lezárni a csapat a BL indulás jogának a megszerzésével, ezért nem kívánjuk megzavarni a közös munkát a hátralévő 2 hétben. Philippe Montanier utódjáról a szezon végén döntünk.” – olvasható mindez a baszk csapat közleményében.

Montanier munkájával érthető módon nagyon elégedettek a vezetők, hiszen a Sociedad sok év hányadtatás után újra az élcsapatnak számít idén a La Ligában. A baszkok igazán szimpatikus és szemre is tetszetős futballt játszanak. Montanier munkáját pedig Spanyolország szerte elismeréssel illetik a kollégák és a különböző szakemberek.

A 48. életévében járó szakember úgy tudni, hogy hazatér Franciaországba, és a Ligue 1 középcsapatánál, a Rennes-nél vállal majd munkát. Montanier váltása azért is érdekes, hiszen a Sociedaddal a ‘tökéletes szezon megkoronázásaként’ jövőre Európában is megmutathatja magát a baszk csapat.
Azonban, ahogy mondani szokás, a siker gyümölcsét, már nem Montanier fogja learatni….

Nagy Ákos