Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca középpályása az MU-ba szerződhet

Thiago Alcantara, a Barca saját nevelésű játékosa felől úgy tudni, igencsak komolyan érdeklődik az angol bajnok Manchester United. A 22 éves középpályásért 18 millió eurót fizetnének az angolok. Kérdéses azonban, hogy a katalánok rábólintanának-e egy esetleges ajánlatra vagy sem?!

Thiago Alcantara  roppant tehetséges futballista. Idén azonban a 22 éves játékos sokkal kevesebb mérkőzésen jutott szóhoz, mint azt előzetesen gondolta. Tito Vilanovánál és a vezetőedzőt helyettesítő Jordi Rouránál sem feltétlen Thiago számított nem hogy az első, de még a harmadik-negyedik opciónak sem a katalánok középpályáján.
A saját nevelésű játékosnak még hosszútávú szerződése van a Barcánál, ráadásul a kivásárlási ára 90 millió euró.

Csakhogy Thiago szerződésében van egy olyan záradék, hogyha nem lép pályára egy bizonyos meccsszámon szezononként, akkor a Barca eltekint a kivásárlási ártól komoly érdeklődő esetén. Idén pedig Thiago közel sem töltötte a pályán annyit, amennyi a szerződésben meghatározott.
Spanyol és angol lapinformációk szerint a Man. United igen is komoly érdeklődő lehet a nyáron, és az angol bajnok így mindössze 18 millió euróért cserébe szerződtethetné a középpályást.

Thiago távozásának a fizetése sem szabhatna gátat, hiszen a Barcánál még Pep Guardiola idején kikötötték, hogy a fiatal korban lévő játékosok, 1-1,5 millió euró körül kereshetnek évente. Thiago pedig még pont Guardiola idején hosszabbított szerződést, így a fizetési feltételek igazak az ő esetében. Az MU-féle nagy csapatok könnyedén állhatják a játékos fizetését!

Hogy mennyire komoly az angolok érdeklődése, az a nyári átigazolási piac nyitásával hamarosan kiderül. Ráadásul a Barcánál sem biztos, hogy könnyen lemondanának Thiago Alcantaráról!

Nagy Ákos