Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as VB: A franciák nevezték a Juve sztárját

A jövő hónapban kezdetét veszi, a 19. U20-as Világbajnokság, amely során Törökország látja vendégül, a 24 csapatos torna mezőnyét. A minap, a már korábban is sok tehetséget kinevelő francia utánpótlás adta ki, a hivatalos keretét a 20 éven aluliak seregszemléjére.

Nagy meglepetés nincs, néhány már a Ligue 1-ben is bizonyított játékoson kívül, az avatatlan szem számára, leginkább egy ismerős név tűnhet fel. Ő pedig nem más, mint Paul Pogba, aki a több szezonon át a Manchester Unitednél pallérozódott, hogy 2012 nyarán az olasz bajnok Juventus-hoz szerződjön. A torinóiaknál a még mindig csak éppen 20 esztendős Pogba hamar alapember lett, az egyik legstabilabb emberként már többször is meghívták a gall nagyválogatottba.

Azonban az ifjú középpályás a francia nagy válogatottban eddig kétszer kapott lehetőséget, ám ennek ellenére most egy nagyobb kihívás vár rá. Pogbának kell majd ugyanis mozgatnia a „Les Blues” csikó csapatát a pályán a június 21-én kezdődő U20-as Világbajnokságon. A franciák egyébként Ghána, az Egyesült Államok, és Spanyolország korosztályos együttesével kerültek egy csoportba.

Végezetül pedig álljon itt a francia keret, zárójelben a klubhovatartozással:
Kapusok :
Alphonse Aréola (PSG), Paul Charruau (Valenciennes), Maxime Dupe (FC Nantes)

Védők:
Lucas Digne (Lille), Dimitri Foulquier (Stade Rennais), Christopher Jullien (Auxerre / L2), Jérôme Roussillon (Sochaux), Youssouf Sabaly (PSG), Mahamadou Naby Sarr (Lyon), Samuel Umtiti (Lyon), Kurt Zouma (Saint-Etienne).

Középpályások :
Geoffrey Kondogbia (FC Séville, ESP), Mario Lemina (Lorient), Axel Ngando (Stade Rennais), Paul Pogba (Juventus/ITA), Jordan Veretout (Nantes, L2).

Csatárok :
Jean-Christophe Bahebeck (Troyes), Alexy Bosetti (Nice), Yaya Sanogo (Auxerre/L2), Florian Thauvin (Bastia), Thibault Vion (Porto/POR).

Balogh József