Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszlánok a farkasok ellen, avagy a tét a női Bajnokok Ligája győzelem – előzetes

Este rendezik a hölgyek Bajnokok Ligájának döntőjét, melyet a francia Lyon játszik a német Wolfsburg ellen az angol Chelsea otthonában. Magyar érdekeltsége is lesz/lehet a találkozónak, hiszen Jakabfi Zsanett a német „farkasokat” erősíti.

A franciák rutinos finálézók, hiszen az elmúlt négy kiírásból az utóbbi kettőt megnyerték. Így címvédőként vághatnak neki a londoni finálénak, amelyben egyértelmű esélyesek. Olyan játékosok futballoznak a dél-francia csapatban, mint az olimpiai bajnok amerikai Megan Rapinoe, a világbajnok japán Ohno, a svéd Lotta Schelin vagy a francia válogatottban is alapember Louisa Nécib, Camille Abily és Sonia Bompastor hármas.

A VfL elsőbálozóként jutott a fináléba neves csapatokon túljutva. Az elődöntőben például az Arsenal hölgyeinek okoztak álmatlan pillanatokat. A német kontingensnek magyar tagja is van a válogatott Jakabfi Zsanett személyében, aki a közelmúltban bokaszalag-szakadás miatt kénytelen volt kihagyni pár hónapot – többek között az angolok elleni elődöntőt is. – Azonban a bajnoki címet már társaival ünnepelhette, míg a május 19-i német kupadöntőben 20 percet játszhatott, így nagy esély kínálkozik arra, hogy este őt is láthatjuk a pályán.

A mérkőzést 20.30-tól az Eurosport élőben közvetíti a Stamford Bridge-ről.

UEFA, Női Bajnokok Ligája

Olympique Lyon (francia) – VfL Wolfsburg (német)
Stamford Bridge, 20.30 (TV:Eurosport)

Gavalovits Sándor