Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Freund: Hatalmas nyomás nehezedik a Bayern csapatára

A 43 éves szakember, aki jelenleg a Tottenham szolgálatában áll, mint másodedző úgy véli, hogy nagyon nagy nyomás nehezedik Heynkes fiaira, ugyanis tavaly elbukták a Bajnokok Ligája döntőt, idén pedig egy nagyon nehéz ellenfél vár rájuk, a Borussia Dortmund.

A Borussia Dortmund korábbi középpályása Steffen Freund elmondása szerint, már nagyon izgatottan várja a BL döntőt és szerinte, a bajoroknak fel kell kötni azt a bizonyos gatyát.

A Bayern München roppant könnyen jutott el a fináléig, mondhatni játszi könnyedséggel ütötte az olasz és a spanyol nagy gigászi csapatokat, a Juventust és a Barcelonát. Ugyanakkor a Tottenham másodedzője Freund szerint, a döntő koránt sincs lejátszva, ugyanis egy igen forróvérű csapattal kell szembenézniük a német bajnokoknak.

,,Úgy érzem, pikáns mérkőzés elé nézünk, minden lesz a Wembley stadionban, ami egy döntőbe bele illik. A Bayern München felé hajlik a papírforma és nagyon sok futballszerető ember a bajorok sikerében hisz. Ám azonban ez nem olyan egyszerű, ugyanis láthattuk már a BVB-t is diadalmaskodni a müncheniek felett. Óriási a nyomás a Bayern futballistáin. A Dortmund játékosai vélhetőleg nem szeretnének vesztesként kijönni a párharcból, így minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a siker érdekében. A Bayern München tavaly is ott volt a fináléban, azonban a szerencse elkerülte őket. Csak úgy, mint a 2010-es évben, amikor a José által irányított Inter zsebelte be a BL kupát. Az idei szezonban lenyűgözően játszanak a bőrgatyások, jó eséllyel pályáznak a trófeára, azonban a Dortmund könnyen beleszólhat a dologba.”– Mondta a másodedző.

Freund az 1996/97-es idény során nyert Bajnokok Ligáját még a dortmundi sárga- feketék képviseletében.

Egyre jobban közeledik a döntő napja, amikor kiderül, hogy melyik csapat ül fel Európa képzeletbeli trónjára. Egy biztos: német alakulat lesz a győztes… kérdés, hogy melyik?

Lakatos Miklós