Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Némethék egy lépésre a bennmaradástól; Utrecht siker az EL-ért

Az utolsó előtti játéknapot rendezték ma, a holland élvonallal kapcsolatos rájátszások során. Az Európa Liga részvételért, a Twente, és az Utrecht csapott össze, míg a két osztályozós párharcban egy magyar érdekeltségű mérkőzés is volt ma este.

Sparta Rotterdam – Roda JC 0-0
Németh Krisztián ugyan végigjátszotta a meccset, a Roda színeiben, ám társaihoz hasonlóan ő sem tudta bevenni, a Henk ten Cate által irányított Sparta Rotterdam kapuját. A gólnélküli döntetlen végső soron egyik klubnak sem jó, lévén a kikötővárosiak, hacsak nem a hosszabbításra hajtanak, a visszavágón, idegenben mindképp gólt kell lőniük. Könnyebb helyzetben a Roda sincs, hiszen számukra nem jött össze, az áhított idegenben lőtt gól.

Go Ahead Eagles – Volendam 3-0
Gólszerzők: Houtkop (8. perc), Antonia (70.), Kolder (82.)
Nos ez a pár harc szinte biztosan eldőlt, így az előző körben, az eddig élvonalbeli Venlot búcsúztató Go Ahead, a papírforma szerint augusztustól már az Eredivisieben bizonyíthat.

Twente – Utrecht 0-2
Gólszerzők: Van der Gun (9. perc), Duplan (59.)
Meglepően simán nyert Enschedeben az Utercht, amely ugyan papíron gyengébb, mint a korábban még bajnoki címről is álmodozó Twente, ám csapatként sokkal jobban funkcionált. Pedig a hazaiak végig dominálták a mérkőzést, hiszen a 90 percet 68-32%-os labdabirtoklási aránnyal abszolválták. Ezt így méltán nevezhetjük meddő mezőnyfölénynek. És a piros mezesek kiábrándító játékát elnézve, aligha lesz esélyük a visszavágón, ugyanis a sokkal taktikusabban játszó Utrecht megérdemelten köszönhetett be kétszer is a vendéglátók hálójába.

Balogh József