Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Első nekifutásra megnyerte a BL-t a Wolfsburg – videóval

Egyetlen tizenegyesgóllal sikerült legyőznie a németeknek a címvédőt a női Bajnokok Ligájában. Külön öröm, hogy Jakabfi Zsanett személyében magyar futballista is részese volt a történelmi sikernek.

A mérkőzés előtt még kérdéses volt, hogy a nemrég felépülő Jakabfi mikor lép pályára. Nos, a magyar válogatott kiválósága a kezdő sípszó pillanatától kezdve a gyepen tartózkodott.
Az első helyzet a németek előtt adódott, ám Nadine Keßler lövése kevéssel mellé ment a harmadik percben. Az első tíz percet újabb lövéssel zárta le a német együttes, ám ez is célt tévesztett. Egy perccel később Amandine Henry fejelhetett teljesen tisztán, de nem talált kaput. Az első félidő jobbára a Lyonról szólt, akik egyre-másra alakították ki a helyzeteket, ám Vetterlein kapus rendre a helyén volt. Az idő múlásával tanácstalanság lett úrrá a Lyon futballistáin, akik próbálkoztak becsülettel, de a masszívan védekező zöld-fehéreken nem tudtak sehogyan sem átjutni. A védők mögé belőtt labdák sem értek célt, így a távoli átlövésekkel operáltak, szinte veszélytelenül. Ezután kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt, az eredmény azonban nem változott. Gól nélkül vonulhattak szünetre a csapatok.

A folytatásra Lara Dickenmannt küldte pályára Patrice Lair a lyoniaknál, míg Ralf Kellerman nem cserélt. A második félidő elejét megnyomta a Lyon, de az első tíz perc helyzet nélkül pergett le, aztán Necib lövése halt el a blokkban, majd nem sokkal később Abily próbálkozását védte Vetterlein. A második negyedórában kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már a „farkaslányoknak” is voltak lehetőségeik: Jakabfi is eleresztett egy ígéretes lövést, ám mintegy fél méterrel elkerülte a kaput a labda. A magyar játékos helyzete után három nagyobb francia lehetőség adódott, előbb Thomis, majd Necib lövése maradt ki, végül Bompastor beívelését öklözte Vetterlein. Hogy aztán egy jobb oldali beívelés után Renard csúsztatása után Georges kezére pattant a labda, a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Martina Müller higgadtan és erősen a kapuba lőtt, Bouhaddi pedig érezte az irányt, de nem védhette a jól helyezett labdát. A folytatásban kezdett egy kissé elborulni a francia csapat játékosainak a feje. Előbb Conny Pohlers-t kellett lecserélni, miután az egyik lyoni játékos csúnyán megtaposta. Majd Wendie Renard kapott sárgát egy fölösleges szabálytalanság után, míg a végén Dickenmann megúszott egy figyelmeztetést egy oldalvonalnál történt lökés miatt, le is cserélte Lair. Az utolsó percekben bebiztosíthatta volna a győzelmet a 79. percben Jakabfit váltó Magull, ám lövése Bouhaddi és a kapufa segítségével ment mellé. A sérülések miatti négyperces ráadásban ismét csak a piros-kékek helyzeteit láthattuk, de a németek kapusán ezen az estén nem lehetett kifogni. Így pedig a Wolfsburg megszakította a Lyon 26 meccses veretlenségi sorozatát, valamint elvette annak lehetőségét, hogy háromszor egymás után is az „oroszlánhölgyeket” koronázzák Európa futballkirálynőjévé.

Jakabfi Zsanett pedig Puskás Ferenc három BEK győzelme után újabb magyarként szerzett európai klubtrófeát. Debütánsként a zöld-fehérek negyedik német csapatként nyerték meg a legrangosabb sorozatot. 2002-ben a Frankfurt, 2005-ben a Potsdam, 2009-ben pedig a Duisburg.
Ezzel a sikerrel pedig kisajátíthatja Európát Németország. Mint ismert, a szombaton szintén Londonban rendezendő férfi-döntőben két német csapat csap össze.

Női Bajnokok Ligája döntő
VfL Wolfsburg (német) – Olympique Lyon(francia) 1-0 (0-0)
Stamford Bridge, 25.000 néző, vezette: Teodora Albon

Wolfsburg: Vetterlein – Wensing, Henning, Hartmann, Popp – Keßler, Goessling – Blasse, Jakabfi (Mallig, 79.), Müller – Pohlers (Omilade, 82.)
Lyon: Bouhaddi – Franco, Reorges, Renard, Bompastor – Henry, Necib, Abily (Le Sommer, 67.) – Thomis, Schelin, Rapione (Dickenmann, a szünetben; Majri, 90.)

g.: Martina Müller (74., 11-esből)
s.: Renard (89.), Mallig (90+1.)

Müller mindent eldöntő gólja:

Gavalovits Sándor