Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern menetelése a Bajnokok Ligája fináléjáig

A tavalyi hazai pályán elbukott döntő után ismét a fináléban a német rekordbajnok. Nem is akármilyen játékkal jutattak el odáig, s ők is, mint ahogyan a Dortmund már csak egy kéznyújtásnyira vannak a legjobbnak járó trófeától. Lássuk, hogy a Bajor alakulat, miként jutott el a Wembley-g.

Tavaly a Bőrnadrágosok második helyen végeztek a bajnokságban mostani vetélytársuk, a Dortmund mögött. Ezzel a második hellyel ők is automatikusan kvalifikálták magukat a 2012/13-as kiírás csoportkörébe. A monacói sorsolás után a csapat az F jelű csoportba került, ami első ránézésre nem tűnt a legerősebbnek. Ebben a csoportban még helyet kapott a Valencia, a Lille OSC valamint a fehérorosz BATE Boriszov. A csapat első számú favoritként megnyerte a csoportot, bár itt talán még nem mutattak olyan meggyőző játékot, mint az idény második felében. Meglepetésre becsúszott egy vereség a Boriszovtól, idegenben 3:1-re kapott ki a csapat. Nem túl meggyőzően, mindössze egy büntetővel verték a Lille csapatát idegenben, viszont hazai pályán 6:1-re ütötték ki a francia csapatot.

Az F csoport végeredménye
1.Bayern München 13 pont
2.Valencia 13 pont
3.BATE Boriszov 6 pont
4.Lille OSC 4 pont

A nyolcaddöntőben a bajorok az angol Arsenal csapatát kapták. Idegenben szép játékkal 3:1-re győzött a csapat. Azonban haza pályán 2:0-ra kikaptak, de így is idegenben lőtt több góllal tovább jutott a csapat. A Bayernnek ez volt a második és egyben utolsó hazai veresége a 2012/13-as szezonban.
Összesítésben: Arsenal – Bayern München 3:3

A következő körben a München az olasz bajnok Juventussal találta magát szemben. A csapat hazai pályán kezdett, s már az első percben vezetést szereztek Alaba révén. Komoly fejtörést nem okozott Yupp Heynkes csapatának a Juventus megállítása, hisz hazain és idegenben is egyaránt 2:0-ra győztek.
Összesítésben: Bayern München – Juventus 4:0

Az elődöntőben sokan talán az év legjobb összecsapására számítottak, hisz a Bőrnadrágosoknak a katalán Barcelonával kellett megküzdeniük. Azonban a kiélezett összecsapás elmaradt, hisz a Bajorok átgázoltak a spanyol klubon. Hazai pályán sima 4:0 lett az eredmény, míg a csapat idegenben sem kímélve ellenfelét 3:0-ra győzött. Így a Bayern München tavaly után újra döntőt játszik a legrangosabb európai kupasorozatban.
Összesítésben: Bayern München – Barcelona 7:0

Báló Bence