Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paulo Sousa szerint Götze és Lewandowski távozása tönkreteszi a Dortmundot

Alig egy nappal a Bajnokok Ligája német házi döntője előtt már minden, a szombat esti, Wembley-ben rendezett rangadóról szól a labdarúgás világában. A goal.com-nak exkluzív interjút adott, a Videoton volt edzője, a portugál Paulo Sousa is.

Paulo Sousanak van egyébként egy kis rálátása a dolgokra, ugyanis oszlopos tagja volt a Borussia 1997-ben BL nyerő gárdájának. Ennek ellenére a portugál szakember úgy érzi, a sárga-feketék utolsó nagy lehetőségük előtt állnak, és a közeljövőben sem Jürgen Kloppal, sem más vezetésével nem fognak kupadöntőbe jutni.

Sousa úgy véli, hogy a Dortmundnak nagyon kell majd küzdenie azért, hogy versenyképes maradjon eztán az európai élmezőnnyel, ugyanis Mario Götze már biztosan távozik, és Robert Lewandoski is csakúgy dúskál a kérőkben.

„Nehéz lépés felismerni azt, hogy a két legfontosabb játékos távozik. Ha elveszítjük Lewandowskit is, Götze után, akkor fontos, hogy csökkentsük az elvárásokat, hogy legyen idő pótolni két ilyen fontos puzzle darabot.”

Götze eligazolása egyébként roppant érdekes, ugyanis pont a minden téren rivális Bayern Münchenhez szerződik a nyáron, 37 millió euró fejében. Apró dráma a drámában, hogy Götze mégsem játszhat a BL döntőben, lassan javuló sérülése miatt.

A Dortmund egyébként a 97-es siker idején se volt esélyese a finálénak, akkor a Juventus ellen, most pedig a Bayern ellen adnak kevesebb esélyt a Ruhr-vidékieknek.

„Azt hiszem, hogy ez a csapat nagyon erős, rengeteg minőségi játékos van náluk egyszerre a pályán. A Dortmund most képes lehet egy új oldalt írni a labdarúgás történelmében.”

Balogh József